Με ανοικτό φέρετρο η τελετή επιβεβαίωσης θανάτου του Πάπα – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το Βατικανό

    Ημερομηνία:

    Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου μέσα στο φέρετρό του, στο πλαίσιο του τελετουργικού που αφορά στην επιβεβαίωση του θανάτου του, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

    Σύμφωνα με το Vatican News, «κατά τη διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι της Casa Santa Marta διαβάστηκε επίσημα η διακήρυξη του θανάτου. Η πράξη επικυρώθηκε από τον καρδινάλιο Φάρελ και η διαδικασία διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα».

    Η σορός του Ποντίφικα στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής. Οι καρδινάλιοι συνεδριάζουν για πρώτη φορά σήμερα, με αντικείμενο τον καθορισμό των ημερομηνιών τόσο για τη μεταφορά της σορού όσο και για την κηδεία.

    Σύμφωνα με το αποστολικό σύνταγμα Universi Dominici Gregis, που ορίζει τις διαδικασίες μετά τον θάνατο ενός Πάπα, η νεκρώσιμη ακολουθία πρέπει να τελεστεί «μεταξύ της τέταρτης και της έκτης ημέρας από τον θάνατό του».

    Il corpo di PAPA FRANCESCO a Santa Marta

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Βατικανό, η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου.

    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και ειδικότερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA που επικαλείται πηγές από το Βατικανό, επικρατέστερη ημερομηνία για την τελετή φαίνεται να είναι το Σάββατο 26 Απριλίου.

    Η στιγμή που σφραγίζονται τα διαμερίσματα του Πάπα:

    The pontifical apartments are sealed; the vacant See remains in the hands of the Camerlengo.
    Με ανοικτό φέρετρο η τελετή επιβεβαίωσης θανάτου του Πάπα  - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το Βατικανό
    Με ανοικτό φέρετρο η τελετή επιβεβαίωσης θανάτου του Πάπα  - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το Βατικανό

    «Με τον θάνατο δεν τελειώνουν όλα, ξεκινά κάτι το καινούργιο»

    Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε σήμερα ένα σύντομο απόσπασμα κειμένου του Ποντίφικα, το οποίο αποτελεί εισαγωγή σε βιβλίο του Ιταλού καρδινάλιου Άντζελο Σκόλα, που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

    «Με τον θάνατο δεν τελειώνουν όλα, ξεκινά κάτι το καινούργιο. Πρόκειται για μια νέα αρχή, διότι με την αιώνια ζωή -την οποία όποιος αγαπά γνωρίζει ήδη στην επίγεια, καθημερινή ύπαρξή μας- αρχίζει κάτι που δεν τελειώνει» είχε γράψει ο Φραγκίσκος.

    «Ακριβώς για το λογο αυτό, αποτελεί μια νέα αρχή. Διότι θα ζήσουμε κάτι που δεν γνωρίσαμε ποτέ στην πλήρη μορφή του: την αιώνια ζωή» είναι η παρακαταθήκη που αφήνει, με το σύντομο αυτό κείμενό του.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Αμαλία Κωστοπούλου ανέβασε φωτογραφία με τον πατέρα και τον αρραβωνιαστικό της σε σκάφος

    Ο Πέτρος Κωστόπουλος συνάντησε την κόρη του, Αμαλία  που ζει στην Αμερική μαζί με τον αρραβωνιαστικό...

    Φωτιά σε σπίτι στο Αργοστόλι – Απεγκλωβίστηκαν 3 άνθρωποι ανάμεσά τους ένα βρέφος

    Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (22.04.2025) σε...

    Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ιτεών

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ...

    Βίντεο – σοκ: Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα και στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης

    Με τέρμα γκάζι έπεσε πάνω στα δύο αυτοκίνητα, πριν γκρεμίσει το...