Με έμφαση στις γυναίκες: Άρχισαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

    Ημερομηνία:

    Ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 10 Μαΐου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες».

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 15:00.

    Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

    • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.
    • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.
    • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

    Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

    Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

    Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, περιγράφονται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αιγοπροβατοτρόφοι: Αποζημιώσεις για τις πληγείσες περιοχές λόγω ζωονόσων

    Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το...

    Έργα αφαλάτωσης με fast-track διαδικασίες: Η μάχη με τη λειψυδρία και η ανακούφιση στα ελληνικά νησιά

    Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 103 έργα αφαλάτωσης και εξασφάλισης υδροδότησης σε 61 νησιά,...

    Πλεόνασμα–έκπληξη 10 δισ. ευρώ και ελιγμοί στις δαπάνες μεγαλώνουν το καλάθι των παροχών

    Πλεόνασμα–έκπληξη, που εκτιμάται ότι θα αγγίξει ή και θα...

    Της κακομοίρας για τον Bloody Hawk στον Πύργο – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Ο Πύργος έζησε χθες μια από τις πιο δυνατές...