Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο παρουσία Κικίλια (φωτο)

    Ημερομηνία:

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε στα Καλάβρυτα για να αποδώσει τιμή στους ήρωες του ’40 και να συμμετάσχει στους εορτασμούς.

    Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και γιορτινή, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, για να καμαρώσουν τα παιδιά των Καλαβρύτων που παρέλασαν με περηφάνια μπροστά από το εμβληματικό βυζαντινό μνημείο της Παλαιολογίνας.

    Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

    Παρόντες ήταν η Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος φορέων, συλλόγων, κομμάτων και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το kalavrytanews.

    Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και η μαθητική παρέλαση, που γέμισε συγκίνηση και υπερηφάνεια όλους όσοι βρέθηκαν εκεί. Τα χειροκροτήματα του κόσμου και τα χαμόγελα των παιδιών δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα βαθιάς εθνικής ανάτασης και ενότητας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μεγάλη τουριστική έκθεση- Το μήνυμα Σακελλαρόπουλου

    Η Δυτική Ελλάδα κάνει συνεχώς βήματα για αύξηση του...

    Συνελήφθη γνωστός ποδοσφαιριστής μετά από καβγά σε μπαρ

    Ο Ιβάν Τόνεϊ συνελήφθη από την αστυνομία του Λονδίνου, μετά από...

    Η απίστευτη σύλληψη αιρετού στα μπλόκα των αγροτών στην Αχαϊα! Σχημάτισαν δικογραφία!

    Παράξενο συμβάν στο Αίγιο με πρωταγωνιστή τον γραμματέα του...

    Αχαϊα: Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων ιερέων

    Γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι γίνονται ιερείς; Είναι η...