Με λογότυπο επαναστατικό ο Δήμος Αιγιαλείας – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Με τις ψήφους μόνο της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε προχθές από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας το επίσημο λογότυπο του Δήμου Αιγιάλειας, που θα αποτελεί, από ‘δω και στο εξής, την ταυτότητα του Δήμου σε κάθε δημόσια εκδήλωσή. Θα είναι η «κοκκινόμαυρη» σημαία της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, και συγκεκριμένα το λάβαρο του Ανδρέα Λόντου. Δηλαδή, η κόκκινη σημαία με τον μαύρο σταυρό σε έναν ιστό, με μία δάφνη, που θα αναγράφει Δήμος Αιγιάλειας.

    Το νέο λογότυπο του δήμου Αιγιάλειας που θα παρουσιαστεί την Τρίτη

    Το νέο λογότυπο του δήμου Αιγιάλειας που θα παρουσιαστεί την Τρίτη

    Τα μέλη της δημοτικής αρχής που υπερψήφισαν την επιλογή αυτή, εκτίμησαν πως πρόκειται για ένα λιτό λογότυπο που αποδίδει απολύτως ενδεικτικά τις ιστορικές καταβολές της Αιγιάλειας.

    Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πρότεινε -από αυτά που κατέθεσε η Επιτροπή- άλλο λογότυπο, και συγκεκριμένα ένα που είχε εκτός από τη σημαία της Βοστίτσας, και βασικά εμβληματικά προϊόντα της Αιγιάλειας όπως τη σταφίδα π.χ. «Η Βοστίτσα είναι ιστορία που δεν μπορεί να απαλειφθεί, όμως δεν είναι μόνο αυτή. Η Αιγιάλεια έχει παρόν και μέλλον που πρέπει με έξυπνο τρόπο να αναδεικνύονται. Η Αιγιάλεια είναι η ιστορία της, αλλά είναι και αγροτικός πλούτος, είναι προορισμός φυσικού κάλλους, είναι πολιτισμός» είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.

    Την Επιτροπή που επεξεργάστηκε όλα τα λογότυπα και εισηγήθηκε τελικά τρία από αυτά να πάνε στον «τελικό», προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, αποτελούσαν οι:

    -Πρόεδρος Μαρία Γιδά (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας και εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Ισότητας των Φύλων).

    -Αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Ανδριόπουλος (αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Αιγιαλείας).

    -Μέλη Μαρία Αγγελοπούλου (αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας – Εθιμοτυπίας – Εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας), Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου (πρόεδρος ΙΛΕΑ), Ελευθέριος Αγγελόπουλος (πρέσβης ετ, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του υπουργείου Αμυνας).

    Το καίριο σημείο που καθόρισε την επιλογή των τριών λογοτύπων από τα μέλη της Επιτροπής, ήταν το εξής: τα λογότυπα που αξιολογούνται θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, με κυρίαρχη αναφορά στη μυστική εθνοσυνέλευση της Βοστίτσας που αποτελεί μοναδικό γεγονός της επανάστασης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Απάτη με… το κόλπο την καταγραφή κοσμημάτων – Τον απατεώνα λογιστή ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

    Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα εξαπατήσεων από επιτήδειους που...

    ΠΑΤΡΑ: Ο επιχειρηματίας που γκρινιάζει πώς… δεν έχει μία… αλλά ξόδεψε πολλά σε λουλούδια στην Πάολα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5/

    Κύθηρα: Λιποθύμησε ο δήμαρχος την ώρα του συντονισμού της κατάσβεσης της φωτιάς

    Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη το βράδυ του Σαββάτου, ο δήμαρχος...

    Μάθιου ΜακΚόναχι και Σταύρος Σβήγκος έβγαλαν selfie στην Αντίπαρο στο κατάστημα του Έλληνα ηθοποιού

    Ο Μάθιου ΜακΚόναχι κάνει διακοπές στην Ελλάδα και η Αντίπαρος ήταν...