Με σύμμαχο και την προϊστορία ο Ολυμπιακός: Ποτέ ο 8ος δεν απέκλεισε τον 1ο στα πλέι οφ της Euroleague

    Ημερομηνία:

    Ο Ολυμπιακός στο αντάμωμα με τη Ρεάλ στα πλέι οφ της Euroleaugue έχει σύμμαχο και την προϊστορία.

    Ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης -στο υπάρχον format- ομάδα από την 8η θέση δεν έχει καταφέρει να αποκλείσει στα πλέι οφ τον πρώτο της κανονικής διάρκειας.

    Από την καθιέρωση του τωρινού συστήματος διεξαγωγής, στις 7 φορές (εξαιρείται η χρονιά του κορωνοϊού που διεκόπη η σεζόν) που κοντραρίστηκαν ο 1ος με τον 8ο της βαθμολογίας στον δρόμο για το Final Four ποτέ ο τελευταίος της κανονικής διάρκειας δεν πήρε την πρόκριση.

    Σε μόλις 3 περιπτώσεις εξ αυτών ο 8ος της βαθμολογίας έστειλε τη σειρά σε 5ο ματς, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αποκλείσει τον πρώτο της regular season.

    Πιο συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα δύο φορές, τις σεζόν 2020-21 και 2021-22, πήγε σε Game 5 κόντρα σε Ζενίτ και Μπάγερν αντίστοιχα, αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

    Το ίδιο και ο Ολυμπιακός, στην τρίτη φορά, που την περίοδο 2022-23 ως πρώτος και πάλι αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε και πήρε την πρόκριση με 3-2 νίκες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατρινό Καρναβάλι 2026: Σε 4K η τηλεοπτική μετάδοση της Μεγάλης Παρέλασης

    Σε ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, αναφέρονται τα...

    Αυτό είναι το 26χρονο παλικάρι που σκοτώθηκε στο τροχαίο με τη μηχανή

    Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στο Πέραμα τα ξημερώματα της Τετάρτης...

    Πάτρα: “Εφυγε” ο Τάκης Μαρτζάκλης

    Εγραψε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Δυτική Ελλάδα Σπύρος...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/2/2026 – Όλα τα ματς της Euroleague και του Champions League

    17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 500 Ντουμπάι 17:00 COSMOTE...