Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα συναντήθηκε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος

    Ημερομηνία:

    Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μπούγα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.

    Αυτές τις ημέρες, υπεγράφη το συμφωνητικό μίσθωσης για το κτίριο που θα στεγάσει υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Πατρών, ενώ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τηλεματική δίκη, αποδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο της αχαϊκής πρωτεύουσας στις μεταρρυθμίσεις για την Δικαιοσύνη. Για τα θέματα που απασχολούν εν γένει την περιοχή συζήτησε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα ο πολιτευτής Αχαίας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος, και, σχετικά, ανέφερε τα εξής:

    «Η Πάτρα αποκτά νέο δικαστικό Μέγαρο. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη, για την οποία συζήτησα, όπως και για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του, με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μπούγα, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

    Το Πρωτοδικείο Πατρών θα στεγάζεται σε ένα νέο επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο στην καρδιά της της πόλης μας, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αχαΐας μετά την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, που εφάρμοσε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στόχος είναι η τελεσίδικη απόφαση να εκδίδεται σε 2 χρόνια, γεγονός που θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου και απόδοσης δικαιοσύνης.

    Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεματική συνεδρίαση σε αίθουσα συνεδρίασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πάτρας και στον απομακρυσμένο τόπο – ακροατήριο του Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπουγάς πήρε μέρος στην πρώτη τηλεματική συνεδρίαση στο ακροατήριο αίθουσα συνεδρίασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πάτρας και αναφερόμενος στις τηλεματικές δίκες τόνισε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2026 αυτές θα είναι κανόνας στην απονομή δικαιοσύνης.

    Με την χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, μπορούμε να έχουμε ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή δικαιοσύνης στην χώρα μας και η Πάτρα βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του εκσυγχρονισμού.

    Με συνέπεια και υπευθυνότητα, προχωράμε με παρεμβάσεις και συστηματική δουλειά, για το καλό του τόπου μας και την ευημερία όλων των συμπολιτών μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ξεκίνησε

    Σήμερα, 27 Ιουνίου 2025, σημειώθηκε καίριος ανασχηματισμός για το...

    ΠΥΡΓΟΣ: Με απόφαση Εισαγγελέα στους γονείς και τα 4 παιδιά! Και το μωρό που είχε μείνει στο μπαλκόνι

    Με απόφαση εισαγγελέα, τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας των...

    17ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο – Το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός έρχεται στην Πάτρα

    Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Hel.A.S.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του...

    Ο Μελ Γκίμπσον στο Άγιον Όρος – Στη Μονή Χιλανδαρίου για πνευματική απομόνωση

    Ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Γκίμπσον έφτασε στη Μονή...