Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής – Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

    Ημερομηνία:

    Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Βαρνάβα και με τη βοήθεια ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σε μέτωπο άνω των 30 χιλιομέτρων, βρίσκεται η βορειοανατολική Αττική.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων.

    Παράλληλα, η πρώτη εκτίμηση, είναι ότι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα, όπως λέει στο protothema.gr ο πυρομετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θεόδωρος Γιάνναρος, κάτι που κατατάσσει την πυρκαγιά στην κατηγορία της megafire.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διήμερο γεμάτο αθλητισμό, πάθος και συμμετοχή στο Μεσολόγγι

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας whynot legacy –...

    3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας

    Το 3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας είναι γεγονός! 17–18...

    ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται οι αιτήσεις για την επιχειρηματικότητα ανέργων και στην Αχαΐα

    Εγκρίθηκαν 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων σε 5 περιοχές της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Φραντζέσκα που… έκλεψε τις εντυπώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%ba%ce%bb/