Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Πύλο – 85 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

    Ημερομηνία:

    Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

    Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο ”NORDIC ANNA” σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα δύο (82) άτομα, ενώ τρία (03) άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο ”KOOL BALTIC” σημαίας Λιβερίας.

    Φλίγκος

    Ανωτέρω πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάζονται σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρονται με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

    Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα (01) παραπλέον πλοίο και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι ΑΒΑ 4 – 5 BF.

    GLEARNET
    34338
    50355
    98781
    51673
    kar

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στα χακί ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος junior

    Φανταράκι είναι εδώ και τέσσερις μήνες ο εγγονός του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο Βαγγέλης...

    Παναγιώτης Στάθης: Αυτή είναι η κούκλα κόρη του

    Ξεκινάει μια πολύ ωραία και δημιουργική σεζόν για τον Παναγιώτη...

    Ντέμης Νικολαΐδης: Το πρώτο του ποστ μετά την απώλεια της συντρόφου του

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την απώλεια της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαιδου προσπαθεί...

    Ενωση Αστυνομικών Αχαΐας προς Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε γενναία ενίχυση από τις μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου

    Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας με έμψυχο δυναμικό...