Site icon Flamis.gr

Μεγιστάνας αντιεμβολιαστής προσέφερε 100.000 δολάρια σε συνεπιβάτιδά του για να βγάλει τη μάσκα της στο αεροπλάνο

Μεγιστάνας αντιεμβολιαστής προσέφερε 100.000 δολάρια σε συνεπιβάτιδά του για να βγάλει τη μάσκα της στο αεροπλάνο

Ένας Αμερικανός εκατομμυριούχος της τεχνολογίας προκάλεσε σάλο στα social media όταν πρόσφερε σε μια γυναίκα επιβάτη αεροπλάνου το ποσό των 100.000 δολαρίων για να αφαιρέσει την μάσκα από το πρόσωπό της κατά την διάρκεια της πτήσης και δηλώνει τώρα ότι «δεν μετανιώνει» για την αμφιλεγόμενη προσφορά του.

Ο 64χρονος βετεράνος της Silicon Valley, Steve Kirsch, περιέγραψε την συνάντησή του με την γυναίκα, σε αναρτήσεις που έκανε στο Twitter. «Είμαι σε μια πτήση της Delta αυτή τη στιγμή», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση, η οποία έχει προβληθεί περισσότερες από 32 εκατομμύρια φορές. «Το άτομο που καθόταν δίπλα μου στην πρώτη θέση αρνήθηκε 100.000 δολάρια για να αφαιρέσει τη μάσκα της για ολόκληρη την πτήση. Δεν είναι αστείο. Αυτό έγινε αφού εξήγησα ότι δεν λειτουργούν. Εργάζεται σε μια φαρμακευτική εταιρεία», ανέφερε. Η ανάρτησή του έγινε viral και πολλοί ήταν εκείνοι οι χρήστες που έσπευσαν να τον κατακρίνουν.

Ο Kirsch, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους υποστηρικτές των Δημοκρατικών και σήμερα δεν θα έδινε… ούτε δεκάρα στα μέλη του κόμματος, ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σαν Φρανσίσκο στο Ντιτρόιτ, που διήρκεσε 4,5 ώρες. «Ήταν μια εγκάρδια συνομιλία» δήλωσε στην «The Post» ο επιχειρηματίας και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είναι αντιπαθητικός και επιθετικός» όταν μιλά με ανθρώπους που φορούν μάσκα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 60χρονη γυναίκα ήταν εκείνη που στην πραγματικότητα άνοιξε αυτή την συζήτηση. «Την ρώτησα γιατί φορούσε μάσκα. Είπε ότι επρόκειτο να δει την κόρη της και ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό της από τον COVID-19», τόνισε ο επιχειρηματίας.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ισχυρίστηκε ότι στη συνέχεια έκανε την «υποθετική» προσφορά των 100.000 δολαρίων για να «αμφισβητήσει την ένταση της πεποίθησής της» ότι οι μάσκες ήταν μια αποτελεσματική μορφή προστασίας από τον κορονοϊό. Η γυναίκα είπε ότι θα απέρριπτε το χρηματικό ποσό, με τον Kirsch να ισχυρίζεται ότι «τονίζει την παραφροσύνη που έχουν ορισμένοι άνθρωποι».

«Πιστεύει ότι (σσ. η μάσκα) λειτουργεί», συνέχισε ο επιχειρηματίας. «Ήθελα απλώς να καταλάβω πώς πιστεύουν οι άνθρωποι αυτά τα σ…», πρόσθεσε. Παρά το γεγονός ότι διαφωνούσε έντονα με την γυναίκα, ο Kirsch την περιέγραψε ως «εξαιρετικά καλή» και είπε ότι η συνάντησή τους παρέμενε πάντα φιλική. Της έδειξε μάλιστα το tweet που είχε δημοσιεύσει για την συνάντησή τους.

Ο Kirsch είναι ένας βετεράνος της Silicon Valley, στον οποίο αποδίδεται η παρουσίαση μιας από τις πρώτες εκδόσεις του οπτικού ποντικιού το 1980. Αργότερα συνίδρυσε την Frame Technology Corporation, η οποία αγοράστηκε από την Adobe το 1995, και δημιούργησε την μηχανή αναζήτησης Infoseek, η οποία πωλήθηκε στη Disney το 1999. Η περιουσία του αναφέρθηκε στα 230 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

Το 2020, ο Kirsch δημιούργησε ένα ερευνητικό ταμείο για πιθανές θεραπείες για τον κορονοϊό, επενδύοντας 1 εκατομμύριο δολάρια στο εγχείρημα, σύμφωνα με το MIT Technology Review. Ωστόσο, αναφέρεται ότι έκτοτε έγινε σκεπτικιστής σχετικά με τα εγκεκριμένα εμβόλια για τον COVID και «παραπληροφορούσε» σχετικά με την πανδημία στο διαδίκτυο.

Η ροή του στο Twitter, στην οποία περιγράφει τον εαυτό του ως «αφηγητή της αλήθειας» και «κριτικό στοχαστή», είναι πλήρης με συνδέσμους σε άρθρα που είναι επίσης δύσπιστα για τις εντολές σχετικά με τον κορονοϊό και τις πρακτικές κάλυψης του προσώπου με μάσκα. Ωστόσο, ο Kirsch είπε στην «The Post» ότι «ποτέ δεν μοιράστηκε παραπληροφόρηση» και ότι οι αρχές των ΗΠΑ φοβούνται να δημοσιεύσουν δεδομένα που συνδέουν τον εμβολιασμό κατά του COVID με ανεξήγητους θανάτους.

Στο μεταξύ, η «υποθετική» προσφορά των 100.000 δολαρίων στη γυναίκα επιβάτη του αεροπλάνου δεν είναι η πρώτη τέτοια κίνηση που κάνει. Ο Kirsch έχει λογαριασμό Substack, όπου στις 9 Μαρτίου δημοσίευσε μια ανάρτηση με τίτλο «Πρόσφερα στους ανθρώπους 10.000 δολάρια για να βγάλουν τις μάσκες προσώπου τους για 60 λεπτά. Να τι συνέβη».

«Οι μάσκες δεν λειτουργούν και ακόμα κι αν λειτουργούσαν, οι άνθρωποι δεν καλύπτουν τα μάτια τους, επομένως ο μετριασμός είναι εντελώς άχρηστος και παράλογος», έγραψε ο επιχειρηματίας στο άρθρο του. «Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου από φόβο χάρη στο αφήγημα του CDC που θα αρνούνταν μια προσφορά 10.000 δολαρίων για να βγάλουν τη μάσκα τους». «Σώζω ζωές – δεν μετανιώνω», δηλώνει ο ίδιος.

Exit mobile version