Σε μια απόφαση με κοινωνικό και ηθικό πρόσημο προχώρησε η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση της οικογένειας του 11χρονου Μάριου Σουλούκου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις 8 Ιουνίου του 2017. Έτσι, το Δημόσιο δεν θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που δικαιώνει την οικογένειά του.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση, πέραν των άλλων, για το γεγονός ότι παρότι η οικογένεια δικαιώθηκε από τον πρώτο δικαστικό βαθμό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, απέρριψε με 6-5 την εισήγηση να παραιτηθεί από την έφεση που έκανε η αρμόδια δικηγόρος του ΝΣΚ. Κατόπιν αυτών ο Χρήστος Σταϊκούρας ως Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να κριθεί από την Ολομέλεια, η οποία με πλειοψηφία 17 κατά 7 ψήφων, αποφάσισε την απόρριψη της συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς και την πρόοδο της εφέσεως του Ελληνικού Δημοσίου.
Όταν η υπόθεση έφτασε και στο Διοικητικό Εφετείο, η οικογένεια του παιδιού δικαιώθηκε και πάλι και της επιδικάστηκε αποζημίωση 490.000 ευρώ. Όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι του Αντ1 η μητέρα του άτυχου Μάριου, Διονυσία Σουλούκου, τόνισε ότι «το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Έχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε πει πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην υπάρχει νομική αντιπαράθεση του Δημοσίου με την οικογένεια του Μάριου Σουλούκου. Για το θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αυτή τη φορά, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας ώστε να σταματήσει η αντιδικία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με την απόφαση του στις αρχές Μαρτίου, απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας την αρχική αποζημίωση των 490.000,00 ευρώ για την οικογένεια του μικρού Μάριου. Μάλιστα το δικαστήριο επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στο δημόσιο (αστυνομία) για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τους αδέσποτους πυροβολισμούς.