Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones στο βόρειο Ισραήλ, τουλάχιστον επτά τραυματίες

    Ημερομηνία:

    Η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων σήμερα στη Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ.

    Πηγή από την οργάνωση δήλωσε πως εκτόξευσαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το αρχηγείο της ταξιαρχίας Γκολάνι ως απάντηση στη χθεσινοβραδινή δολοφονία ενός διοικητή της ειδικής μονάδας Radwan της Χεζμπολάχ. Τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν, με το ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

     

    Χθες, οι IDF ανακοίνωσαν ότι δολοφόνησαν τον Αλί Τζαουάντ, διοικητή της Radwan, σε επίθεση από αέρος σε χωριό στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η επίθεση εναντίον του Τζαουάντ αποτελεί «σημαντική ζημιά στην ικανότητα της Χεζμπολάχ να προωθεί και να διεξάγει τρομοκρατικές επιχειρήσεις από τον νότιο Λίβανο εναντίον των ισραηλινών μετόπισθεν στα βόρεια σύνορα».

    Πέραν του Αλί Τζαουάντ πάντως, η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του διοικητή της, Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό, δημιουργώντας ανησυχίες ότι μια μεγάλη κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην περιοχή.

    «Η τιμωρία έρχεται» λέει εφημερίδα που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ

    Στο μεταξύ, ο εκδότης της λιβανέζικης εφημερίδας Al-Akhbar, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, δημοσίευσε σήμερα το πρωί ένα άρθρο με τίτλο «η τιμωρία έρχεται» σχετικά με το ενδεχόμενο μιας περιφερειακής κλιμάκωσης και τις αναμενόμενες πιθανές αντιδράσεις της Χεζμπολάχ στις ενέργειες του Ισραήλ.

    Στο άρθρο, ο Ιμπραήμ Αλ-Αμίν έγραψε ότι ο στόχος της Χεζμπολάχ «μπορεί να είναι το ίδιο το Τελ Αβίβ» και ότι η οργάνωση θα επιδιώξει να βλάψει «το όργανο που έλαβε την απόφαση να σκοτώσει τον Φουάντ Σουκρ και όσους συμμετείχαν στην επίθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να πληγούν πολίτες που θα βρίσκονται στην περιοχή.

    Ο συντάκτης υποστήριξε, ακόμα, ότι στην ισραηλινή επίθεση στην Υεμένη, «ο εχθρός χτύπησε σκόπιμα σε μια πολιτική εγκατάσταση στο λιμάνι της Χοντέιντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα σκοτώνονταν ή θα τραυματίζονταν πολίτες, και ήταν υπερήφανος για την πραγματοποίηση μιας στρατιωτικής επιχείρησης υψηλής ποιότητας, όπως τη χαρακτήρισε». Πρόσθεσε ότι είναι ασφαλές να στοιχηματίσει κανείς πως η απάντηση της Χεζμπολάχ «θα βλάψει βασικές εγκαταστάσεις του εχθρού, είτε πρόκειται για πολίτες είτε για στρατιωτικούς. Δεν έχει σημασία αν η απάντηση έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο στρατιωτών ή εποίκων».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανεβαίνει ο λογαριασμός ρεύματος – Τι θα κρίνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι

    Σε καθεστώς έντονης μεταβλητότητας εισέρχεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς...

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ξεκίνησε

    Σήμερα, 27 Ιουνίου 2025, σημειώθηκε καίριος ανασχηματισμός για το...

    ΠΥΡΓΟΣ: Με απόφαση Εισαγγελέα στους γονείς και τα 4 παιδιά! Και το μωρό που είχε μείνει στο μπαλκόνι

    Με απόφαση εισαγγελέα, τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας των...

    17ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο – Το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός έρχεται στην Πάτρα

    Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Hel.A.S.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του...