Μέση Ανατολή: Νέα βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

    Ημερομηνία:

    Νέο κύμα βίας από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους απειλεί με ανάφλεξη τη Δυτική Όχθη.

    Χάος και βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και αυτοκίνητα Παλαιστινίων, μπλόκαραν δρόμους και πέταξαν πέτρες στην περιοχή της Χουγουάρα κοντά στην πόλη Νάμπλους.

    Φλίγκος

    Κατά τη διάρκεια των επιδρομών σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος. Η νέα ένταση προκλήθηκε από τη δολοφονία δύο Ισραηλινών εποίκων στην ίδια περιοχή, ένα από τα θύματα ήταν στρατιώτης.

    «Φαίνεται ότι ο δράστης ή οι δράστες έπεσαν με αυτοκίνητο πάνω στο αυτοκίνητο των δύο αδελφών ηλικίας 19 και 21 ετών. Στη συνέχεια τους πυροβόλησε εξ επαφής. Και οι δύο πέθαναν από τα τραύματα τους», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    GLEARNET

    «Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τον δράστη. Θα τον βρούμε, θα τον συλλάβουμε και θα λογαριαστούμε μαζί του. Ζητώ, ακόμη κι αν το αίμα μας βράζει, κανείς να μην πάρει το νόμο στα χέρια του», τόνισε ο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    Η επίθεση έγινε την ώρα που στην Άκαμπα της Ιορδανίας Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της βίας, στην πρώτη παρόμοια συνάντηση τους τα τελευταία 10 χρόνια.

    Ωστόσο, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι παράνομες κατά το διεθνές δίκαιο κατασκευές νέων καταυλισμών για τους εποίκους, που προκαλούν την ένταση των τελευταίων εβδομάδων, θα συνεχιστούν. Ενώ ο ακροδεξιός εταίρος του Νετανιάχου και υπουργός εθνικής ασφάλειας Μπεν Γβιρ, φέρεται να δήλωσε πως «ό,τι γίνεται στην Ιορδανία, μένει στην Ιορδανία».

    Η νέα ένταση σημειώνεται, λίγο πριν από δύο μεγάλες γιορτές για τους μουσουλμάνους και τους Εβραίους, προμηνύοντας νέο κύκλο βίας στην περιοχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Αυτή θα ήταν η κατανομή των εδρών με βάση το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου 2025

    Μια νέα ανάλυση δημοσκοπήσεων με την εκτίμηση κατανομής εδρών ανά εκλογική...

    Πάτρα: Συμμορία ρομά χτύπησε άσχημα δύο 15χρονα – Επεισόδιο μέσα σε σχολείο

    Νέα περίπτωση βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους, το βράδυ της...

    Αιγιάλεια: Ο Δήμαρχος Τ. Ανδριόπουλος στις Καμάρες

    Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ.Παναγιώτης Ανδριόπουλος...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – EΞΕΛΙΞΗ: Ελεύθερος ο άνδρας που κατηγορήθηκε από τη γυναίκα του για ασέλγεια στην κόρη τους

    Σημαντική εξέλιξη υπήρχε στην υπόθεση που συζητήθηκε ευρύτατα στην...