Γερμανία – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για τον καύσωνα: Μεσημεριανή σιέστα και κρύα ποδόλουτρα

    Ημερομηνία:

    Οι Γερμανοί πρέπει να υιοθετήσουν τις συνήθειες των κατοίκων των θερμότερων περιοχών της νότιας Ευρώπης, εισάγοντας στην ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις υψηλές θερμοκρασίες του παρατεταμένου καύσωνα, συνιστά η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD.

    “Ξυπνήστε νωρίς, εργασθήτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι”, δηλώνει ο επικεφαλής της Ενωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

    Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C, ενώ ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία.

    Φλίγκος

    Στη σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης”, εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.

    GLEARNET

    Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, “αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί“.

    Η εργοδοτική ένωση BDA είναι ανοιχτή στην ιδέα της σιέστας και θεωρεί ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.

    Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης “περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει”.

    “Ενα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι”, λέει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση Τραμπ-Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο: Συζήτησαν και για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Ντόναλντ...

    Αλίκη Βουγιουκλάκη: Προς πώληση το σπίτι της στην οδό Στησιχόρου για 4 εκατ. ευρώ

    Το διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου, το ιστορικό σπίτι όπου...

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...