Μετά τις γιορτές η απόφαση του πρωθυπουργού για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Ημερομηνία:

    Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή μίλησε για τον προβληματισμό που υπάρχει στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δημοσιογράφος «ο πρωθυπουργός είναι στην τελική ευθεία για να λάβει τις αποφάσεις του».

    Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή κανένας συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να εκκινήσει την διαδικασία.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοράη, για πρώτη φορά εκφράζονται προβληματισμοί και σκέψεις για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας κι από το περιβάλλον του Μαξίμου.

    Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε τετ – α – τετ του Μάκη Βορίδη με τον Αλέξη Πατέλη, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα – «αγκάθια» του εν λόγω θέματος.

    Το πρώτο είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης στα δικαιώματα των παιδιών που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό από ομόφυλα ζευγάρια, και στην Ελλάδα δηλώνονται μόνο από τον ένα γονέα.

    Το δεύτερο – που αφορά και τα ετερόφυλα ζευγάρια – είναι ότι σε περίπτωση που ένα ζευγάρι αποφασίσει να καταψύξει ωάρια, η γυναίκα μπορεί να προχωρήσει σε εμφύτευση σε περίπτωση που φύγει από την ζωή ο σύζυγός της, ενώ δεν ισχύει το αντίστροφο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ: Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα στη μέση ηλικία

    Εκεί γύρω στην ηλικία των 50, οι περισσότεροι κοινοί...

    Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν νέες μονάδες και Εργαστηριακά Κέντρα

    Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών κοινοτήτων και της ισότιμης πρόσβασης...

    Έκθεση-σοκ για την κινεζική αγορά EV: μόνο 15 μάρκες θα επιβιώσουν ως το 2030

    Μόνο 15 από τις 129 μάρκες οχημάτων που πωλούν σήμερα ηλεκτρικά και...

    Καλοκαίρι χωρίς Γερμανούς τουρίστες – Η ύφεση εμποδίζει 1 στους 5 να πάει φέτος διακοπές

    Με την οικονομία της Γερμανίας να διανύει μια άνευ προηγουμένου τρίτη χρονιά...