Μετάλλαξη Ομικρον: Μειώνεται στις πέντε ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

    Ημερομηνία:

    Να μειωθεί η καραντίνα στις 5 από τις 10 ημέρες που ήταν μέχρι σήμερα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με κορονοϊό και ειδικά με την μετάλλαξη Όμικρον, αποφάσισαν οι ειδικοί.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει αποφασισθεί να εφαρμοστεί αυτό και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

    Οι οδηγίες του CDC προβλέπουν ότι οι νέοι κανόνες θα αφορούν όσους έχουν μολυνθεί, είναι ανεμβολίαστοι, μερικώς εμβολιασμένοι, πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

    Ο ασθενής θα μπαίνει σε απομόνωση από την πρώτη ημέρα που θα βρεθεί θετικός για πέντε ημέρες αντί για δέκα.

    Στην λήξη του πενθήμερου αν παραμένουν ασυμπτωματικοί, τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους αλλά με μάσκα παντού ακόμα και στο σπίτι για άλλες πέντε ημέρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ο Χρήστος Φλαμής, το μοιραίο τροχαίο και η άσβεστη μνήμη του…

    Στις 8,30 το πρωί του Σαββάτου 25.10, στον Ιερό...

    15χρονος έπαθε καρδιακή ανακοπή σε γυμναστήριο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

    Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύεται ένας 15χρονος...