Μετανάστες από την Αφρική: €1 δισ. στα κυκλώματα διακίνησης τους πρώτους έξι μήνες του 2023

    Ημερομηνία:

    Αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τυνησίας υποστήριξε χθες Παρασκευή ότι παράτυποι μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έλαβαν εμβάσματα συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 1 δισ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του 2023 από τις χώρες προέλευσής τους.

    «Αυτό το νούμερο προκαλεί σοκ και υποδηλώνει ότι η Τυνησία στοχοποιείται», τόνισε ο πρόεδρος Καΐς Σάγεντ που προήδρευε της συνεδρίασης.

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Τυνησίας εκτίμησε ότι οι παράτυποι μετανάστες αποτελούν απειλή για τη δημογραφική σύνθεση της χώρας, ενώ τους κατηγόρησε ότι φέρνουν μαζί τους «βία, εγκληματικότητα και απαράδεκτες πρακτικές».

    Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες συνωστίζονταν τους προηγούμενους μήνες στην παράκτια πόλη Σφαξ, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσουν μια θέση σε πλεούμενα διακινητών με προορισμό την Ευρώπη.

    Τις τελευταίες ημέρες, οι τυνησιακές αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες από τη Σφαξ, οδηγώντας τους σε ερημικές περιοχές στα σύνορα με τη Λιβύη και την Αλγερία. Υπό την πίεση διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους προσφέρθηκαν τελικά καταλύματα σε δύο πόλεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνετε πλούσιοι

    Ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος, εάν μάθει να...

    Τα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να φοράς σύμφωνα με τις γυναίκες

    Οι περισσότεροι άντρες μισούν σχεδόν τα μισά απ’όσα λατρεύουν...

    Πέντε λόγοι που οι γυναίκες χάνουν τη λίμπιντο τους

    Μια ποιοτική μελέτη ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του...

    Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ

    Όλοι γνωρίζουν πως ένας καλός βραδινός ύπνος βοηθά τον...