Μεξικό: «Έτοιμοι να προσφέρουμε άσυλο στον Ασάνζ»

    Ημερομηνία:

    Το Μεξικό είναι έτοιμο να προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ και στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

    «Ο Ασάνζ είναι δημοσιογράφος και του αξίζει μια ευκαιρία. Τάσσομαι υπέρ να του αποδοθεί χάρη», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσής του προς τους δημοσιογράφους.

    «Θα του προσφέρουμε προστασία».

    Σημειώνεται ότι βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ο Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

    Η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ επεσήμανε ότι αρνήθηκε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει.

    Οι αμερικανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του Αυστραλού που περιλαμβάνει 18 κατηγορίες για «συνωμοσία» με την Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, με σκοπό την παρείσφρηση σε υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανεπιστήμιο Πατρών – Η σωστή επιλογή για σπουδές

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες που...

    Φωκίων Ζαΐμης: «Ο αστροτουρισμός είναι μια νέα αναπτυξιακή «πνοή»

    Στο κορυφαίο επιστημονικό γεγονός της ελληνικής αστρονομικής κοινότητας, που...

    Η παράσταση ΧΑΝΣΕΛ ΓΚΡΕΤΕΛ από την παιδική σκηνή της Γιώτας Τζουάνη έρχεται στην Πάτρα

    Η Παιδική Σκηνή της Γιώτας Τζουάνη ,  παρουσιάζει στο ROYAL THEATER στην Πάτρα στα πλαίσια...

    Αυτοί είναι οι 6 νέοι διοικητές των Νοσοκομείων της Αχαϊας – ΦΩΤΟ

    Ζητήθηκαν πριν από λίγη ώρα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που...