Μεξικό: Βρέθηκαν διαμελισμένοι τέσσερις άνθρωποι σε αυτοκίνητο, ανάμεσά τους και ένας υποψήφιος δήμαρχος

    Ημερομηνία:

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά φρίκης στο Μεξικό, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν ότι βρέθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου αυτού υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αξίωμα στις εκλογές της 2ης Ιουνίου, διαμελισμένα σε πυρπολημένο όχημα στην Ακαπούλκο.

    Ο υποψήφιος κατονομάστηκε από την παράταξή του, το PRI («Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα», για δεκαετίες κυρίαρχο στο μεξικανικό πολιτικό σκηνικό). Επρόκειτο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για τον Ανίμπαλ Σουνίγα Κορτές, υποψήφιο δήμαρχο της κοινότητας Κογιούκα ντε Μπενίτες στο Μεξικό.

    Ο υποψήφιος και η σύζυγός του «δολοφονήθηκαν άνανδρα», κατήγγειλε η τοπική οργάνωση του PRI στην πολιτεία Γκερέρο.

    Μέσα στο όχημα εντοπίστηκαν τα πτώματα ακόμη δυο ανθρώπων και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή.

    Εξάλλου, το βράδυ προχθές Πέμπτη, στην πολιτεία Τσιάπας (νότια), υποψήφια δολοφονήθηκε έπειτα από προεκλογική εκδήλωση. Η Λουσέρο Λόπες Μάσα ήταν υποψήφια δήμαρχος στην Κονκόρδια. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

    Από την 23η Σεπτεμβρίου —όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος— ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό.

    Οι φετινές θα είναι οι εκλογές με το μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία του Μεξικού: ταυτόχρονα θα αναδειχθούν η ή ο πρόεδρος, βουλευτές, γερουσιαστές, εννέα από τους 32 κυβερνήτες πολιτειών (συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού διαμερίσματος, δηλαδή της πόλης του Μεξικού), και τοπικοί αιρετοί. Συνολικά διακυβεύονται, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, κάπου 20.000 θέσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μοναδικός αριθμός ταυτότητας για κάθε ακίνητο: Πώς αλλάζει τις συναλλαγές

    Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση ενός μοναδικού αριθμού ταυτοποίησης για...

    Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

    Έφυγε τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, η δημοσιογράφος του...

    Η πικρή αλήθεια για το ελαιόλαδο και τον αγώνα των Ελλήνων αγροτών – Κλοπές και ξηρασία απειλούν την παραγωγή

    Όσο πολύτιμες και αν είναι για την οικονομία, οι ελιές δεν...

    Αυτοπαγίδευση στα social media: Η τοξική σύγκριση με τον «τέλειο» εαυτό μας

    Η σύγκριση με τους άλλους είναι μια απόλυτα φυσιολογική...