Με το θεατρικό έργο του Γαλλο-ουρουγουανού Σέρχιο Μπλάνκο «Μια άλλη Θήβα» – μιας από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου – συνεχίζεται στις 9.30 το
βράδυ την Πέμπτη 24 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο, η ενότητα για το θέατρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2025. Η παράσταση που έχει σημειώσει αλλεπάλληλα sold out και έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 θεατές, «ταξιδεύει» στην Πάτρα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη θεοδωρόπουλου, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναδεικνύει μέσα από την παράσταση το πολυεπίπεδο έργο του συγγραφέα με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και συναρπάζει το κοινό χάρη στον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα. Παραδίδει στο κοινό μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.
Η παράσταση έχει καθιερωθεί ως σημαντικό θεατρικό γεγονός κυρίως λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του ταλαντούχου δημοφιλούς ηθοποιού Δημήτρη Καπουράνη που κέρδισε το βραβείο
Δημήτρης Χορν 2022-2023, για την ερμηνεία του στον διπλό ρόλο του Μαρτίν/Φεδερίκου
Το έργο
Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο – Σέρχιο Μπλάνκο, Σκηνοθεσία – Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος,
Μετάφραση-Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σχεδιασμός Φωτισμών – Αποστόλης
Κουτσιανικούλης, Σκηνογράφος – Κώστας Πολίτης, Ενδυματολόγος – Κλαιρ Μπρέισγουελ,
Βοηθός σκηνοθέτη- Θάνος Παπαδόγιαννης, Σχεδιασμός Βίντεο – Αποστόλης
Κουτσιανικούλης, Επιμέλεια κίνησης- Ξένια Θεμελή, Φωτογραφίες-Πάτροκλος
Σκαφίδας,Βίντεο/trailer, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Μουσική- Σταύρος Γασπαράτος
Ερμηνεία: Δημήτρης Καπουράνης, Θάνος Λέκκας
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00€ – Μειωμένο 17.00€
Προπώληση: more.com, Δισκοπωλείο JOE RECORDS(Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ.
2610.620.673), Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287),
Βιβλιοπωλείο DISCOVER (Πεζόδρομος Βούρβαχη, Πάτρα τηλ.2610.624.916).