Μια δικηγόρος διαζυγίων γράφει για τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που οδηγούν στη διάλυση ενός γάμου

    Ημερομηνία:

    Κάθε σχέση είναι μοναδική, ωστόσο μια δικηγόρος που αναλαμβάνει πάρα πολλές υποθέσεις διαζυγίων έχει παρατηρήσει ένα κοινό μοτίβο στους γάμους που δεν καταφέρνουν, τελικά, να σωθούν. Σε ένα νέο άρθρο της η Anna Krolikowska γράφει για τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που μπορεί να αποβούν μοιραία για έναν μακροχρόνιο δεσμό, ειδικά όταν συνδυάζονται. Ποια είναι αυτά;

    1. Δεν μοιράζονται ισότιμα τις υποχρεώσεις του σπιτιού: «Ας μιλήσουμε για το πνευματικό φορτίο που κουβαλούν συχνά οι γυναίκες σε μια σχέση. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις αόρατες υποχρεώσεις όπως η διαχείριση των προγραμμάτων, η οργάνωση των ραντεβού, οι αποφάσεις για τις δραστηριότητες των παιδιών και ο συντονισμός των εργασιών του νοικοκυριού. Είναι πολλή δουλειά, και όταν ο σύζυγος δεν συμμετέχει ενεργά, δημιουργείται μια ανισορροπία στη σχέση».

    2. Επιλέγουν την αντίδραση αντί για τη δράση μέσα στη σχέση: «Μην περιμένετε να σας ζητηθεί να βοηθήσετε. Πάρτε την πρωτοβουλία να αναγνωρίσετε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και αναλάβετέ τις χωρίς να πιεστείτε από κάποιον άλλο. Αυτό δείχνει σεβασμό και ενδιαφέρον για το πνευματικό φορτίο της συζύγου σας και μια ειλικρινή επιθυμία να μοιραστείτε τις υποχρεώσεις σας».

    3. Δεν εκφράζουν την εκτίμησή τους – από νωρίς και συχνά: «Αναγνωρίστε τη συνεισφορά της συζύγου σας στο νοικοκυριό και την οικογενειακή ζωή. Πείτε “ευχαριστώ” για κάθε δουλειά που φέρνει σε πέρας. Δείξτε ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειές της. Είναι οι μικρές πράξεις εκτίμησης που μπορεί να κάνουν μια μεγάλη διαφορά στο γάμο σας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί οι τιμές του ρεύματος παραμένουν υψηλά παρά την κοσμογονία των ΑΠΕ

    Παρά την εντυπωσιακή διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα...

    Πόθεν Έσχες: Την άλλη εβδομάδα λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για το 2025 –

    Στις 31 Οκτωβρίου 2025 λήγει η προθεσμία για την...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/10/2025

    Τα ματς για την 3η αγωνιστική της League Phase...

    Πάτρα: Σκληρή ανακοίνωση γονέων δημοτικού σχολείου: Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού Σχολείου...