Μία ξεχωριστή ξενάγηση στον Φάρο του Αντιρρίου την Κυριακή, 18 Αυγούστου

Ημερομηνία:

 Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά από σχετική ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), ο Φάρος του Κάστρου Αντιρρίου συμπεριλαμβάνεται στους 18 φάρους της χώρας, που την Κυριακή 18 Αυγούστου θα είναι ανοικτοί για το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.

PHILOXENIA

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από ενέργειες του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας και σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού θα διαθέσει για τη συγκεκριμένη ημέρα τον αρχικελευστή Μαρίνο Μιλούλη από τις 10:00’ έως τις 15:00’ και από τις 18:00’ έως τις 20:00’, προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας (με αφετηρία τον Φάρο του Αντιρρίου), την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου.

Λίγα λόγια για τον Φάρο του Αντιρρίου

Ο Φάρος του Αντιρρίου πρωτολειτούργησε το 1880 ενώ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός. Το 1950 επαναλειτούργησε ως αυτόματος πυρσός ασετιλίνης και το 1999 μετετράπη σε ηλιακό.  Βρίσκεται στο φρούριο της άκρης του Αντιρρίου και πρόκειται για έναν κυκλικό πύργο ύψους 9,2 μέτρων, με εστιακό ύψος 15 μέτρων, που διαθέτει και οικία φαροφυλάκων.  Η πρόσβαση στο Φάρο γίνεται από τη στεριά.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Υπέρταση: Οι τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο έως και 30%

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e/

Βάρη στο γυμναστήριο: Είναι το μυστικό για υγεία και περισσότερα χρόνια ζωής;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9

Τι κρύβεται πίσω από την αυξημένη πείνα ορισμένες μέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd/

Πάτρα: Αλήθειες από τον Γιώργο Κοτοπούλη για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Εγραψε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κοτοπούλης: Η κοινωνία & το...