Μίκης Θεοδωράκης: Ο αποχαιρετισμός πριν από το τελευταίο ταξίδι στον Γαλατά Χανίων – Δείτε Live

    Ημερομηνία:

    Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας έκλιναν το γόνυ κατά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

    Η διαδικασία απόδοσης τιμής στον μεγάλο Έλληνα ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη της Αθηνας και πλέον, το τελευταίο ταξίδι του στη γη της Κρήτης, όπου «ξεκουράζονται» οι γονείς και ο αδελφός του Γιάννης θα ξεκινήσει μετά την τελετή αποχαιρετισμού, κατά την οποία επικηδείους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ηδη, στη Μητρόπολη παίρνουν θέση οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της χώρας.

    Φλίγκος

    Δείτε live:

     

    Στις 2 το μεσημέρι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε  από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη όπου θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη του από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.  Κοντά στη σορό βρίσκεται η οικογένεια του μεγάλου εκλιπόντος, αλλά όχι η κόρη του Μαργαρίτα.

    Όλος ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται στη Μητρόπολη για τον αποχαιρετισμό στον σπουδαίο Έλληνα.  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Φώφη Γεννηματά, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές στάθηκαν πλάι- πλάι στο μητροπολιτικό ναό της Αθήνας τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

    DSC_6224
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

     

    kideia_mikis_mitsotakis
    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

     

    DSC_6188
    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

    Λίγα λεπτά μετά τις 2 στη Μητρόπολη έφτασε η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τηλέμαχο Χυτήρη και λίγο αργότερα ο συγγραφέας του «Ζ», Βασίλης Βασιλικός.

    Παρά το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, η πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη, αλλά και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι από κόσμο που άλλοτε τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλες στιγμές φώναζαν «Αθάνατος».

    mitropoli_mikis_kosmos
    DSC_6102
    Η Μαρία Φαραντούρη αγκαλιάζει τον γιο του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο
    mitropoli_mikis_kosmos4
    Η Μαρία Φαραντούρη
    mitropoli_koutsioumpas

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μισθολόγιο ενστόλων: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για 151.422 στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο...

    ΗΠΑ: Εργαζόμενη σε σχολείο κατηγορείται ότι είχε σχέση με ανήλικο μαθητή

    Μια εργαζόμενη σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Αριζόνα, στις ΗΠΑ,...

    Γνωστός bodybuilder δολοφονήθηκε από τη σύντροφό του – Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έπειτα από καβγά

    Ένας γνωστός Βραζιλιάνος bodybuilder βρέθηκε νεκρός με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι,...

    Συνέλαβαν τους γιους του Πάνου Σκουρλέτη στα Εξάρχεια

    Χθες το απόγευμα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, εντόπισαν δύο νεαρούς ...