Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Επιδότηση για POS και ταμειακές – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές Β’», το οποίο προσφέρει επιταγές (vouchers) ενίσχυσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και λογισμικού. Η δράση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών και τιμολόγησης, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο NextGenerationEU.

Δικαιούχοι και προθεσμίες

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που επιδιώκουν την αναβάθμιση των ψηφιακών τους συναλλαγών. Η επιδότηση αφορά αγορές ή αναβαθμίσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη φορολογική συμμόρφωση.

Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων γίνονται μέσω της επίσημης πλατφόρμας και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 11 Ιουλίου 2025. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εγκεκριμένους προμηθευτές του προγράμματος, ενώ οι προμηθευτές έχουν προθεσμία έως τις 29 Αυγούστου 2025 για να εγγραφούν ή να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους. Νέα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να κατατεθούν για έγκριση μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2025.

Τι καλύπτει το voucher

Η επιχορήγηση μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά ή αντικατάσταση τερματικών EFT/POS, την εγκατάσταση λογισμικού ηλεκτρονικής τιμολόγησης, την αναβάθμιση φορολογικών μηχανισμών, την προμήθεια νέων ταμειακών συστημάτων ανάλογα με τον κλάδο, καθώς και για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και ενημερώσεις λογισμικού. Κάθε επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί ενίσχυσης για πολλαπλές κατηγορίες, υπό την προϋπόθεση ότι πληροί τα κριτήρια του προγράμματος.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δυτική Ελλάδα: «Βοήθεια, μαμά!»- 17χρονος ξυλοκοπήθηκε από πρώην συμμαθητή του

Σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων αποκαλύφθηκε στην Καλαμάτα, όπου...

Πάτρα: Απάτη με «μαϊμού» ασφαλιστή – Άρπαξε χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ

Μία ακόμη υπόθεση απάτης καταγράφεται στην Πάτρα, με θύμα...

Πάτρα: Στο εδώλιο 85 άτομα – εκατοντάδες τα θύματά τους

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στην Πάτρα οδηγείται υπόθεση μεγάλης...

Κορωνιός: Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παίκτης, θα ήταν ο Νίκος Γκάλης

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Άγγελος Κορωνιός προχώρησε σε δηλώσεις στον...