Μητροπολίτης Δωδώνης: «Όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικά»

    Ημερομηνία:

    Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος διατηρεί τη στάση του υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

    «Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Εισήγηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ιερά Σύνοδο

    Ο ίδιος αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην οποία του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

    Μάλιστα, σημείωσε πως έχει κρατήσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού αναφέροντας πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Κράτος ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν».

    Σε ερώτηση που αφορά τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κοροναϊό, ο Μητροπολίτης Δωδώνης χαρακτήρισε την επιλογή του να μην εμβολιστεί λανθασμένη λέγοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου.

    «Βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ δεν δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;» διερωτήθηκε.

    Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στους ναούς, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζουν για την τήρηση των μέτρων.

    Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ των μέτρων είναι δύσκολο να εφαρμοστούν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών αναλαμβάνει τη Γενική Συνέλευση CIOFF 2026 – Διπλή διάκριση στη Λάρισα

    Το τριήμερο 20-23 Νοεμβρίου 2025 εκπρόσωποι του Λυκείου των Ελληνίδων-Παράρτημα Πατρών...

    Νέες διακρίσεις για του αθλητές του ΙΟ Πατρών

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα...

    Eurostat: Αυξήθηκε 22% το κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ από το 2004, μειώθηκε μόνο σε Ελλάδα και Ιταλία

    Μεταξύ 2004 και 2024, το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή...

    Πάτρα: Στον ανακριτή ο 63χρονος γνωστός επιχειρηματίας με το χασίς! Γιατί αφέθηκε ελεύθερος! Τι έγινε με τον γιο του

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πατρινός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης...