Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κατόπιν δικής μου πρότασης, έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ αποκλειστικά για την Άμυνα στις 3 Φεβρουαρίου

    Ημερομηνία:

    Μπροστά μου στην συνάντηση του ΕΛΚ ο κ. Κριστιάν Μίτσκοσκι χρησιμοποίησε την ονομασία που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή τη Βόρεια Μακεδονία. Η πιστή εφαρμογή της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας τόνισε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

    Όπως αποκάλυψε, θα διεξαχθεί με δική του πρόταση, στις 3 Φεβρουαρίου, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αποκλειστικά και μόνο για την ευρωπαϊκή Άμυνα. Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αφυπνιστεί γεωπολιτικά και οι χώρες της ΕΕ αναλάβουν την ευθύνη για την οργάνωσή της άμυνάς τους.

    Είπε ακόμα ότι η  σταθεροποίηση της Συρίας έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη την Ευρώπη καθώς μπορεί να δρομολογηθεί  η επιστροφή των προσφύγων.  Όλοι πρέπει να προσβλέπουμε σε μια πορεία συμπεριληπτική, να μην γίνουν σφάλματα που έγιναν στο Ιράν και τη Λιβύη.

    Το Τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο και άκυρο επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτακης σχολιάζοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες για ορισμό ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβάνου κατά τα πρότυπα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...