Μητσοτάκης: Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό επιχειρείν το 2024 – Ιδρύθηκαν 64.262 επιχειρήσεις

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τον λογαριασμό του στα social media, μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2024, αλλά και για τους νέους στόχους της κυβέρνησης για το νέο έτος.

    Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «το 2024 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό επιχειρείν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, ιδρύθηκαν 64.262 νέες επιχειρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 11% σε σχέση με το 2023. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με μια συνολική αύξηση 50% σε σχέση με το 2020».

    «Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

    Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

    «Η πρώτη ανάρτηση για το 2025 αφορά την επιχειρηματικότητα. Το 2024 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό επιχειρείν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, ιδρύθηκαν 64.262 νέες επιχειρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 11% σε σχέση με το 2023. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με μια συνολική αύξηση 50% σε σχέση με το 2020.

    Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Κάθε επιχείρηση που διακόπτει τη λειτουργία της -κυρίως ατομικές ή εποχικές επιχειρήσεις, για συνταξιοδότηση ή μετατροπή σε νέα δομή- αντικαθίσταται από τρεις νέες. Μάλιστα, στις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους καταγράφεται μείωση σε σχέση με πέρσι, της τάξης του 11%. Κλάδοι όπως το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός και τα τεχνικά επαγγέλματα συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Παράλληλα, η ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης, της οποίας η συνεισφορά και το 2024 ήταν σημαντική, παραμένει στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης.

    Το 2025 ξεκινά με αισιοδοξία και δυναμική. Δέσμευσή μας, να βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, ενισχύοντας περαιτέρω τις υποδομές, μειώνοντας κι άλλο τη γραφειοκρατία και διασφαλίζοντας ότι κάθε νέα ιδέα θα βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί. Εύχομαι, λοιπόν, και το 2025 να είναι μια εξίσου πετυχημένη χρονιά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    myΘέρμανση: Πώς να «κλειδώσετε» το επίδομά σας χωρίς να μείνετε εκτός

    Στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ επικρατεί… συνωστισμός! Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, έχουν υποβληθεί...

    Πελετίδης μετά τις δηλώσεις Δήμα: “Ερχονται κάτι παιδάκια στην Πάτρα και λένε διάφορα: Τρένο επιφανειακό δεν θα περάσει στην Πάτρα! Τέλος”!

    Οργισμένος και χειμαρρώδης ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετιδης που μίλησε στο ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 στην εκπομπή “Πολιτική...

    Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Επικίνδυνες βροχές σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία

    Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που...