Μητσοτάκης: Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023

    Ημερομηνία:

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων εφάπαξ έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους, αλλά και επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023.

    «Το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι σημαντικό και το ζήτημα του κόστους παραγωγής μας προβληματίζει και για αγρότες και για κτηνοτρόφους. Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και ζωοτροφών.

    Ποτέ δεν είχαμε δει τόσο υψηλές τιμές γάλακτος για τους παραγωγούς. Ίσως γιατί πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Έχω πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023. Αυτό το ανακοινώνω σήμερα. Παρέμβαση ύψους 76 εκατ. ευρώ.

    Έχω ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις να τρέξουν γρήγορα».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραλίες Αιγιάλειας: Ποια Εταιρία πήρε τη δουλειά με τους ναυαγοσώστες

    Τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες ακτές...

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία με θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα

    Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για...

    ΗΠΑ: Φόβοι ότι serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος – Οι 13 μυστηριώδεις θάνατοι από τον Μάρτιο του 2025

    Μια σειρά ανεξήγητων θανάτων ταλανίζει τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ...

    Από «κόσκινο» τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων – Θα τα αξιολογεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Από την ανεξάρτητη «κρησάρα» του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα μπορούν...