Μητσοτάκης: Ετοιμάζουμε 12 άμεσες παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας εστίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

«Το αντικείμενό μας είναι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με μείωση της γραφειοκρατίας, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια από το 2019, έχουμε μετρήσει αποτελέσματα σε πολλά πεδία και επιβεβαιώνεται από εκθέσεις παρατηρητών. Παρά ταύτα υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες γραφειοκρατίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Έχουμε να συζητήσουμε μια σειρά παρεμβάσεων, 12 παρεμβάσεις είναι έτοιμες προς υλοποίηση και να προτάξουμε ένα πεδίο προτεραιοτήτων, ώστε να μπορούμε με ορίζοντα τους επόμενους μήνες να έχουμε έναν οδικό χάρτη», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία λέγοντας ότι «η γενικότερη συνεργασία των υπουργείων είναι πολύ καλή, δεν πρέπει να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα των στενών αρμοδιοτήτων και να μην αποποιούμαστε αρμοδιότητες και ευθύνες και αυτό είναι το πνεύμα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε».

Θέμα της συνεδρίασης είναι: «Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, απλούστευση των αδειοδοτήσεων και περαιτέρω περιορισμός της γραφειοκρατίας» με εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πέθανε ο Γιώργος Χατζηπαράσχος, ο θρυλικός μάστορας του κανταϊφιού στο Ρέθυμνο

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο της κρητικής γαστρονομίας κλείνει με τον...

Από τα καλώδια στα χυτήρια: Η μαφία του χαλκού σκοτώνει από τα τρένα μέχρι την Πλάκα

Η συγκλονιστική τροπή που πήρε η υπόθεση της πολύνεκρης...

Από το Halloween στα Χριστούγεννα: Η Μαράια Κάρεϊ έδωσε το σύνθημα, δείτε το βίντεο

Η Μαράια Κάρεϊ έδωσε και φέτος το καθιερωμένο σύνθημα...

Black Friday 2026: Πότε συμφέρει να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για το 2027

Η Black Friday έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε...