Μητσοτάκης για Κάρολο Παπούλια: «Η πατρίδα σήμερα αποχαιρετά έναν μεγάλο Έλληνα»

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος έφυγε σήμερα Κυριακή (26/12) από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

    Ο Κάρολος Παπούλιας είχε διατελέσει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 2005 έως το 2015.

    Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Δείτε την δήλωση του πρωθυπουργού

    Η πατρίδα αποχαιρετά, σήμερα, έναν μεγάλο Έλληνα. Γιατί ο Κάρολος Παπούλιας την υπηρέτησε πιστά σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Από έφηβος ακόμη πολέμησε τον Γερμανό κατακτητή. Στα χρόνια της ωριμότητάς του αντιστάθηκε στη δικτατορία. Και, αργότερα, ως βουλευτής και υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε απ’ τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της δημοκρατικής ζωής της χώρας.

    Αποκορύφωμα της πορείας του, η ομόθυμη και πανάξια εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέση που υπηρέτησε με σύνεση και με σοφία επί μία δύσκολη δεκαετία. Απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών με πολιτική συνέπεια. Και κρατώντας ψηλά τη σημαία της αλήθειας κόντρα στα κύματα του λαϊκισμού. Ήταν ο Πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας.

    Οι Έλληνες σκύβουν με σεβασμό το κεφάλι με τη σκέψη στον υπεύθυνο Πρόεδρο, τον οραματιστή υπουργό, τον ευγενή αντίπαλο και αφοσιωμένο πατριώτη. Στον προσιτό και ήπιο πολιτικό αλλά και στον ευαίσθητο και καλλιεργημένο άνθρωπο. Κρατούν τις δεκαετίες της ζωής του ως παράδειγμα πορείας ενός αληθινού δημόσιου άνδρα. Και εμπνέονται από το μήνυμα ενότητας και αξιοπρέπειας που θα εκπέμπει για πάντα.
    qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
    Για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια εκφράζω και εγώ τη βαθιά μου θλίψη. Στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του Ηπειρώτες, στους αμέτρητους φίλους του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Skye Sutton με καυτά μπικίνι σε σκάφος στην ακτή Αμάλφι

    Η Skye Sutton με καυτά μπικίνι σε σκάφος στην...

    Μια απίστευτη συλλογή που περιλαμβάνει 23 σπάνιες Porsche 911, 5 Ferrari, αλλά και ένα τανκ!

    Οι διαδικτυακές δημοπρασίες αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία...

    Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων

    Εντυπωσιακά πλάνα που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV...

    Σεξ με αναμμένο φως: Ποιες το τολμούν

    Γιατί κάποιες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν σεξ με αναμμένο φως ενώ...