Μητσοτάκης σε υπουργικό συμβούλιο: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα “δώστα όλα”»

    Ημερομηνία:

    Η εισήγηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επικεντρώθηκε αρκετά στο κομμάτι της οικονομίας, εσωτερικής και παγκόσμιας, μιλώντας για τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα, και εκείνα που αναμένεται να οριστούν ως επόμενοι στόχοι.

    «Σε αυτή την εποχή της διεθνούς αναστάτωσης που διανύουμε ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει έμπρακτα ότι η άλλη όψη της οικονομικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα. Η χώρα παραμένει σε μια ανοδική τροχιά», είπε.

    «Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023» είπε ο πρωθυπουργός «και οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, μειώσαμε τους φόρους και αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται μέτρα όπως η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αυξήσεις στις συντάξεις αύξηση στον κατώτατο μισθό. Αυξήσεις είπε ακόμα θα δουν και οι γιατροί του ΕΣΥ και θα συνεχιστούν τα αναχώματα στην ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι υπάρχει ένα απόθεμα ενός δις».

    Προβλέπονται επίσης, τόνισε πρόσθετες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους.

    GLEARNET

    Για τις αμυντικές δαπάνες την επόμενη διετία, είπε πως προβλέπονται 6 δις.

    Και τόνισε: «Τα παραπάνω δεν αλλάζουν τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πιέζουν την παγκόσμια οικονομία. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και όσα επικαλούμαστε είναι αφορμή για να κοπιάζουμε αλλά όχι να κομπάζουμε. Ταυτόχρονα δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα».

    Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο θα ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου, ενώ εξέπεμψε ένα μήνυμα σιγουριάς και ρεαλισμού αλλά και συγκρατημένης – όπως είπε – αισιοδοξίας, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί τη σταθερότητα, τη συνέχεια και την σταθερότητα.

    Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισήγησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αναρτήθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Στεγαστική Πολιτική. Ειδικά για τους νέους σημείωσε ότι είναι μια ολιστική πρωτοβουλία και θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι σημαίνει η ελληνική φράση που υπάρχει στον τάφο του Τζιμ Μόρισον;

    Στους ροκάδες, αλλά και στους λάτρεις της μουσικής και της προσωπικότητας του Τζιμ...

    Ψάχνεις αθόρυβα sex toys; Αυτά τα 10 κομμάτια είναι ανάρπαστα στην αγορά

    κριβώς ένα χρόνο μετά από την πρώτη καραντίνα, πολλοί...

    Η ελληνική τηλεόραση από το 1981 ως το 1985

    Στις 18 Οκτωβρίου 1981 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου...

    Μπορεί να θεραπεύσει η πίστη στο Θεό; Οι ειδικοί μίλησαν

    Χρησιμοποιώντας τη λογική μας, παραμένει στη σφαίρα του μεταφυσικού...