Μητσοτάκης στο Bloomberg: Από 1η Ιανουαρίου οι πολίτες θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους – Η Άμυνα πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ΕΕ

    Ημερομηνία:

    Συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του Bloomberg News John Micklethwait δίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ελληνική οικονομία, λέγοντας πως αναπτύσσεται, αυξήθηκε ο βασικός μισθός, ενώ αυξάνονται τα εισοδήματα και για τη μεσαία τάξη. Όπως είπε, από την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους κατά την εφαρμογή των φορολογικών ελαφρύνσεων οι οποίες ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

    Όπως είπε δε, είναι πιθανόν να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το 2025. Συνεχίζοντας είπε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγγυηθεί η συλλογική ανάπτυξη. «Πρέπει να δούμε την ευρύτερη εικόνα» είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε πως «εφόσον μιλάμε για τραπεζική ένωση, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε αντιρρήσεις στο να εξαγοράσει μία ξένη τράπεζα μία ελληνική, αυτό σημαίνει πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως όσον αφορά στην Άμυνα, θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα χρειαστούν συλλογική συνεργασία.

    Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο κόστος ζωής είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το καταπολεμήσουμε. Αυτές οι πολιτικές είναι μακροπρόθεσμες», σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι εμφανές στην ΕΕ.

    Αναφορικά με τις επόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει δύο φορές την αυτοδυναμία και θα επιχειρήσει να το πετύχει και την επόμενη φορά. «Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρίλερ με τον 62χρονο ψαρά που αγνοείται στην Πάργα – Πού στρέφονται οι υποψίες του γιου του

    Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι μέχρι τώρα έρευνες για τον εντοπισμό...

    Καιρός: Ηρεμία πριν… τις καταιγίδες – Πού και πότε θα εκδηλωθούν φαινόμενα

    Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου θα επικρατήσουν στη χώρα γενικά καλές καιρικές...

    Αντιδράσεις για την πρόταση προκλητικών αυξήσεων σε στελέχη των ΕΛΤΑ – Η θέση της κυβέρνησης

    Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα των «Νέων», που αναφέρει ότι «αστρονομικές αμοιβές...

    Δεν έρχεται στην Πάτρα η Κίμπερλι Γκιλφόιλ! Δείτε τον λόγο

    Δεν θα έρθει στην Πάτρα τελικά η πρέσβειρα των...