Μιζούρι: Ουρές κόσμου για τη σορό μοναχής που «δεν αποσυντίθεται»

    Ημερομηνία:

    Μια μικρή πόλη στο Μιζούρι έχει γίνει πόλος έλξης την τελευταία εβδομάδα, καθώς πιστοί από διάφορες περιοχές την επισκέπτονται προκειμένου να δουν από κοντά τη σορό της μοναχής Ουλελμίνα Λάνκαστερ, η οποία έχει «αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019.

    Η εκταφή έγινε τον περασμένο Απρίλιο για να μεταφερθεί η σορός της μοναχής, που υπήρξε ιδρύτρια του τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας, σε άλλο σημείο και οι καλόγριες του μοναστηριού διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν σχεδόν άθικτο όπως και τα ράσα, γεγονός που θεωρήθηκε σημάδι αγιότητας.

    Τι λένε οι επιστήμονες

    Επιστήμονες ωστόσο θεωρούν πως πρόκειται για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο που μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη λογική.

    Η Rεμπέκα Τζόρτζ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι η έλλειψη αποσύνθεσης του σώματος μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια όσο νομίζουν κάποιοι.

    «Συνήθως, όταν θάβουμε ανθρώπους, δεν τους εκταφιάζουμε. Δεν μπορούμε να τους δούμε μετά από μερικά χρόνια», δήλωσε. «Μετά από 100 χρόνια, μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, αυτό δεν είναι απροσδόκητο».

     

    Όπως αναφέρει το AP οι μοναχές δεν ήταν αυτές που διέδωσαν το νέο, αλλά η ιστορία κυκλοφόρησε μέσω των social media με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Η επισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα όπου αναφέρει ότι θα ερευνηθεί ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην αγιοποίηση της Λάνκαστερ, καθώς ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για να γίνει κάτι τέτοιο.

    Αυτό που αποφασίστηκε προς το παρόν είναι να τεθεί η σορός της σε μια γυάλινη προθήκη, ώστε οι πιστοί να μπορούν μεν να την βλέπουν χωρίς να την αγγίζουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αυτός είναι ο “βασικός” στα δημοσιογραφικά ηνία της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΦΩΤΟ! Αντικατέστησε τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83/

    Γκάλης: Θα μπορούσα να είχα παίξει μπάσκετ μέχρι τα 40 μου – Βίντεο – Στην ίδια σκηνή με τους Αντετοκούνμπο

    Ο Νίκος Γκάλης φιλοξενήθηκε στο «Σταύρος Νιάρχος» και την εκδήλωση «Bigger...

    Λίλι Άλεν: Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες αμβλώσεις έχω κάνει μέχρι τα 23 μου, έμενα συνεχώς έγκυος

    Στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι η Λίλι Άλεν, με τις...

    Επίθεση Οζέλ σε Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας», δήλωσε ο πρόεδρος του CHP σε συγκέντρωση υπέρ του Ιμάμογλου

    «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά...