Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι: Είναι δικαίωμα του Κατάρ να ανταποδώσει την επίθεση

    Ημερομηνία:

    Το Κατάρ, χώρα που μεσολαβεί στις έμμεσες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, διέψευσε κατηγορηματικά πως προειδοποιήθηκε για την επιδρομή από τις ΗΠΑ.

    Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε πως είναι δικαίωμα του Κατάρ να ανταποδώσει την επίθεση. «Το εμιράτο επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε.

    «Θεωρούμε πως σήμερα φθάσαμε σε σημείο καμπής. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση από όλη την περιοχή», πρόσθεσε ο ηγέτης του Κατάρ, διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του δεν θα σταματήσει να έχει μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

    Το κράτος του Κόλπου, που έχει εγκατεστημένη στο έδαφός του τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, φιλοξενεί επίσης μέλη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς από το 2012, με ανεπίσημες ευλογίες των ΗΠΑ.

    Βίντεο από κάμερα CCTV δείχνει την έκρηξη στη Ντόχα του Κατάρ
    Βίντεο από κάμερα CCTV δείχνει την έκρηξη στη Ντόχα του Κατάρ / REUTERS

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την ισραηλινή επιδρομή στο Κατάρ, στις 15:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 22:00 ώρα Ελλάδας).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριαρχούν τα SUV στην Ελλάδα

    Χώρα των… SUV θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ελλάδα. Σύμφωνα με...

    «Ανάσα δίπλα στη θάλασσα» για Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντή Καραναστάση

    Μπορεί ο Διαμαντής Καραναστάσης να αποχώρησε από τη Βουλή και την  Πλεύση...

    Η μικρότερη κόρη του Μπιλ Γκέιτς πίσω από startup τεχνητής νοημοσύνης αξίας 180 εκατ. δολαρίων

    Η μικρότερη κόρη του Μπιλ Γκέιτς μπαίνει δυναμικά στο επίκεντρο της...