Μόλις 8 χρόνια στον Ιρανό που αποκεφάλισε την 17χρονη σύζυγό του και περιέφερε το κεφάλι της

    Ημερομηνία:

    Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Ιρανός που πριν από έναν χρόνο αποκεφάλισε την σύζυγό του και στη συνέχεια περιέφερε το κεφάλι της στον δρόμο, μια υπόθεση που είχε σοκάρει τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η δικαστική αρχή.

    Μόλις 8 χρόνια στον Ιρανό που αποκεφάλισε την 17χρονη σύζυγό του και περιέφερε το κεφάλι της

    Σήμερα ο Μασούντ Σεταγιεσί, εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι γονείς της Μόνα «συγχώρεσαν» τον δολοφόνο της Σαζάντ Χεϊνταρνάβα.

    «Ο άνδρας καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας μουσουλμάνας και σε οκτώ μήνες για κακοποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Ο κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την ποινή και η απόφαση είναι οριστική», τόνισε.

    «Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Χεϊντάρ Χεϊνταρνάβα, καταδικάστηκε σε 45 μήνες φυλάκιση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», σημείωσε ο Σεταγιεσί.

    Την εποχή του συμβάντος τα τοπικά μέσα είχαν μεταδώσει ότι η Μόνα ήταν μόλις 12 ετών όταν παντρεύτηκε και μητέρα ενός 3χρονου αγοριού όταν τη σκότωσαν. Η 17χρονη είχε καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσει από την κακοποίηση του συζύγου της, όμως στενοί της συγγενείς την ανάγκασαν να επιστρέψει στο Ιράν.

    Μετά το τραγικό περιστατικό πολλοί υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν από τις ιρανικές αρχές να τροποποιήσουν τη νομοθεσία για την προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία και να αυξήσουν την κατώτατη ηλικία γάμου για τα κορίτσια, που τώρα είναι τα 13 έτη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι φωτογραφίες της Χίλαρι Κλίντον για τη 50η επέτειο γάμου της – «Μοιάζεις με τη Σίντνεϊ Σουίνι», της γράφουν

    Αρκετά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση της Χίλαρι Κλίντον για την 50η επέτειο...

    Ξεμπλοκάρει η οικοδομή: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τα κίνητρα του ΝΟΚ

    Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή συμμετέχει στην αυριανή απεργία

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής: Η Δημοτική...

    Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Αν ερχόταν ένα ακόμα παιδί, θα το δεχόμουν με χαρά»

    Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ντορέττα Παπαδημητρίου και μίλησε τόσο...