Μόλις στο 1,3% της χώρας η έκταση της χιονοκάλυψης στις αρχές του 2021

    Ημερομηνία:

    Μόλις το 1,3% της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνι στο ξεκίνημα του νέου έτους, ενώ ο μέσος όρος της περιόδου 2004-2020 ήταν 9%.

    Τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάζεται καθημερινά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αποκαλύπτουν τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της χιονοκάλυψης στη χώρα μας αυτή την περίοδο.

    Και τον χειμώνα 2019-2020 η χιονοκάλυψη είχε κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, όμως δύο σοβαρές κακοκαιρίες στα τέλη του Δεκεμβρίου 2019 (Ζηνοβία) και στις αρχές Ιανουαρίου 2020 (Ηφαιστίωνας) είχαν αυξήσει πρόσκαιρα τη χιονοκάλυψη, κάτι που όμως φέτος δεν αναμένεται να συμβεί σύντομα.

    Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021 προβλέπονται χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα, οι οποίες πάντως δεν αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη χιονοκάλυψη.

    Η χιονοκάλυψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας του καιρού και του κλίματος μιας περιοχής, καθώς βοηθά στην εκτίμηση της εκδήλωσης ξαφνικών πλημμυρών και παρέχει επίσης την απαραίτητη ποσότητα νερού στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Διαδικτυακές απάτες… με ερωτισμό

    Διαδικτυακές απάτες με «άρωμα» ερωτισμού. Αυτοί οι επιτήδειοι δεν εμφανίζονται ούτε...

    Πάτρα: Τελειώνει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

    Στην τελική φάση εισέρχεται η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου...

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η γνωστή Πατρινή που επιχείρησε το “τέλος”…. δύο φορές

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd/

    Πάτρα: Δύο διαγνωστικά κέντρα ζητούν…. χρήμα! Για να μείνουν… όρθια

    Εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων -και...