Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα: η κλασική εκδοχή και οι παραλλαγές των σεφ

    Ημερομηνία:

    Το μοσχαράκι κοκκινιστό είναι αναμφισβήτητα ένα από τα all time classic μαμαδίστικα φαγητά, που αγαπάμε να τρώμε τις Κυριακές με όλη την οικογένεια παρούσα. Άλλοι το προτιμούν με χοντρά μακαρόνια, άλλοι με πουρέ, ρύζι, ή τηγανητές πατάτες, ακόμη και με πουρέ μελιτζάνας σερβίρεται ως «χουνκιάρ μπεγεντί».

    Μερικές συμβουλές
    Φλίγκος

    Κατ’ αρχήν ξεκινάμε από την επιλογή του κρέατος, που για να είναι μαλακό και νόστιμο πρέπει να είναι από μοσχαρίσια σπάλα ή ελιά.
    Άλλες συνταγές χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα σε κομμάτια ή τριμμένη και άλλες κονσέρβα, κονκασέ που είναι σε κομμάτια ή χυμό ντομάτας. Να έχετε υπόψη ότι η φρέσκια ντομάτα είναι πιο υδαρής, οπότε χρειάζεται σίγουρα προσθήκη πελτέ, για να δέσει η σάλτσα και να έχει έξτρα ντοματένια γεύση.
    Αν χρησιμοποιήσετε καρότο, αυτό έχει την ιδιότητα να ισορροπεί την οξύτητα της ντομάτας, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη.

    Επειδή υπάρχουν πολλές συνταγές κοντά στην κλασική του εκδοχή, αλλά και άλλες τόσες παραλλαγές της, εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές, καθώς και μερικές προτάσεις γνωστών μας σεφ. Διαβάζοντάς τες μπορείτε να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε το δικό σας αγαπημένο πιάτο.

    GLEARNET

    Οι κλασικές εκδοχές

    Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα: η κλασική εκδοχή και οι παραλλαγές των σεφ
    Μοσχαράκι κοκκινιστό
    Η Ιωάννα Σταμούλου μαγειρεύει το φαγητό, που μαζεύει γύρω του όλη την οικογένεια και χαρίζει μεγάλη ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά. Συνοδεύεται το ίδιο επιτυχημένα με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.

    Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα: η κλασική εκδοχή και οι παραλλαγές των σεφ
    Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι πολύχρωμο
    Από τα πιο κλασικά φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι, στην εκδοχή της Γεωργίας Κοφινά το κοκκινιστό μοσχάρι σερβίρεται ιδανικά με ρύζι με πολύχρωμα λαχανικά.

    Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα: η κλασική εκδοχή και οι παραλλαγές των σεφ
    Moσχαράκι τας κεμπάπ με πιπεριές και πουρέ καρότο-πατάτα
    Σε αυτή τη συνταγή το κλασικό τας κεμπάπ συνδυάζεται στην κατσαρόλα με φρέσκα λαχανικά και γαρνίρεται με ξεχωριστό πουρέ από καρότα και πατάτα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Πωλούνται σπίτια κάτω του κόστους λόγω Ρομά – Αντιδράσεις κατοίκων και μέτρα από την Πολιτεία

    Κλιμακούμενη ανησυχία επικρατεί σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπου καταγράφεται έντονη...

    Στα χακί ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος junior

    Φανταράκι είναι εδώ και τέσσερις μήνες ο εγγονός του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου, ο Βαγγέλης...

    Παναγιώτης Στάθης: Αυτή είναι η κούκλα κόρη του

    Ξεκινάει μια πολύ ωραία και δημιουργική σεζόν για τον Παναγιώτη...

    Ντέμης Νικολαΐδης: Το πρώτο του ποστ μετά την απώλεια της συντρόφου του

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την απώλεια της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαιδου προσπαθεί...