Μοσχαράκι με μελιτζάνες, πέρκα πλακί και κόκκινες φακές στο μενού της επόμενης εβδομάδας

    Ημερομηνία:

    Ξέρω ότι κάθε μέρα τρώμε, αλλά επειδή θέλω να μας τρέφει αυτό που τρώμε και να μας κάνει καλό, σας προτρέπω να ετοιμάζετε στο σπίτι, το φαγητό σας.

    Όσο λιγότερες φορές, ενδίδουμε στο έτοιμο φαγητό, τόσο πιο κερδισμένοι είμαστε, από άποψη θερμίδων και υγείας, αλλά και από οικονομικής άποψης.

    Παρακάτω, σας δίνω ιδέες για ισορροπημένα καθημερινά γεύματα, τις οποίες εσείς μπορείτε να τροποποιήσετε σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του σπιτιού.

    Φυσικά, λόγω νηστείας, περιλαμβάνονται και χορτοφαγικά ή αλλιώς, νηστίσιμα πιάτα.

    Δευτέρα

    Μοσχαράκι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα: τις μελιτζάνες μπορείτε να τις περάσετε από το τηγάνι ή να τις ψήσετε στον φούρνο. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα τα τελευταία 20′, αφού μαλακώσει το κρέας.

    Ψώνια: Μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μπουκιές, μελιτζάνες φλάσκες, πελτές και χυμός ντομάτας, κρεμμύδι, σκόρδο, φύλλο δάφνης, μπαχάρι, κανέλα ξύλο.

    Τρίτη

    Σπαγγέτι με Μανιτάρια: χορτοφαγικό και υπέροχο, αν νηστεύετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τριμμένο τυρί, με διατροφική μαγιά

    ICECAP

    Ψώνια: σπαγγέτι, μανιτάρια λευκά, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό κρασί, μαϊντανό, τριμμένο τυρί.

    Τετάρτη

    Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο: συνταγή που ετοιμάζεται σε ένα σκεύος σε 30΄. Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι.

    Ψώνια: φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι, basmati, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη, ζωμός κοτόπουλου ψυγείου, βούτυρο.

    Πέμπτη

    Φακές κόκκινες σούπα βελουτέ: νηστίσιμο και θρεπτικό πιάτο, σερβίρεται με ψημένο ψωμάκι.

    Ψώνια: κόκκινες φακές, κρεμμύδι, κύμινο, λεμόνι, ζωμός λαχανικών ψυγείου.

    Παρασκευή

    Πέρκα πλακί με γλυκοπατάτες και φέτες ντομάτας: αυτό που πρέπει να προσέξετε, είναι να ψήσετε πρώτα τις πατάτες και τις ντομάτες που θα βάλετε στο ταψί, σε φέτες, εναλλάξ και μετά να τοποθετήσετε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, που θέλουν, το πολύ, 15 λεπτά.

    Ψώνια: φιλέτα πέρκας, γλυκοπατάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα φρέσκια, μαϊντανός, πάπρικα γλυκιά.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αισιοδοξία για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Αιγείρας

    Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Αιγείρας που αντιμετωπίζει...

    Τάσος Ξιαρχό: Συνελήφθη στο Μπαλί – Έμεινε 5 ημέρες στο κρατητήριο

    Ο Τάσος Ξιαρχό ταξίδεψε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Μπαλί προκειμένου να...

    ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»

    «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την...