Ξέρω ότι κάθε μέρα τρώμε, αλλά επειδή θέλω να μας τρέφει αυτό που τρώμε και να μας κάνει καλό, σας προτρέπω να ετοιμάζετε στο σπίτι, το φαγητό σας.
Όσο λιγότερες φορές, ενδίδουμε στο έτοιμο φαγητό, τόσο πιο κερδισμένοι είμαστε, από άποψη θερμίδων και υγείας, αλλά και από οικονομικής άποψης.
Ούτως ή άλλως το σπιτικό μαγείρεμα είναι μία ένδειξη φροντίδας και αγάπης προς τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.
Παρακάτω, σας δίνω ιδέες για ισορροπημένα καθημερινά γεύματα, τις οποίες εσείς μπορείτε να τροποποιήσετε σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του σπιτιού.
Φυσικά, λόγω νηστείας, περιλαμβάνονται και χορτοφαγικά ή αλλιώς, νηστίσιμα πιάτα.
Το μενού της εβδομάδας
Δευτέρα
Μοσχαράκι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα: τις μελιτζάνες μπορείτε να τις περάσετε από το τηγάνι ή να τις ψήσετε στον φούρνο. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα τα τελευταία 20′, αφού μαλακώσει το κρέας.
Ψώνια: Μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μπουκιές, μελιτζάνες φλάσκες, πελτές και χυμός ντομάτας, κρεμμύδι, σκόρδο, φύλλο δάφνης, μπαχάρι, κανέλα ξύλο.
Τρίτη
Σπαγγέτι με Μανιτάρια: χορτοφαγικό και υπέροχο, αν νηστεύετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τριμμένο τυρί, με διατροφική μαγιά

Ψώνια: σπαγγέτι, μανιτάρια λευκά, σκόρδο, κρεμμύδι, λευκό κρασί, μαϊντανό, τριμμένο τυρί.
Τετάρτη
Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο: συνταγή που ετοιμάζεται σε ένα σκεύος σε 30΄. Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι.
Ψώνια: φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι, basmati, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη, ζωμός κοτόπουλου ψυγείου, βούτυρο.
Πέμπτη
Φακές κόκκινες σούπα βελουτέ: νηστίσιμο και θρεπτικό πιάτο, σερβίρεται με ψημένο ψωμάκι.
Ψώνια: κόκκινες φακές, κρεμμύδι, κύμινο, λεμόνι, ζωμός λαχανικών ψυγείου.
Παρασκευή
Πέρκα πλακί με γλυκοπατάτες και φέτες ντομάτας: αυτό που πρέπει να προσέξετε, είναι να ψήσετε πρώτα τις πατάτες και τις ντομάτες που θα βάλετε στο ταψί, σε φέτες, εναλλάξ και μετά να τοποθετήσετε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, που θέλουν, το πολύ, 15 λεπτά.
Ψώνια: φιλέτα πέρκας, γλυκοπατάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα φρέσκια, μαϊντανός, πάπρικα γλυκιά.
