Μουντιάλ 2026: H FIFA απαγορεύει βουβουζέλες, σφυρίχτρες, λέιζερ και βαφές σωμάτων στις κερκίδες

Ημερομηνία:

Οι φίλαθλοι που σκοπεύουν να μεταφέρουν την… ατμόσφαιρα των κερκίδων στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πρέπει να αφήσουν τις βουβουζέλες στο σπίτι τους, καθώς η FIFA απαγόρευσε τη χρήση τους στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, μέσω του επίσημου κώδικα συμπεριφοράς στα γήπεδα. Ταυτόχρονα, η FIFA προχωρά σε μια σειρά αυστηρών απαγορεύσεων προς τους οπαδούς των εθνικών ομάδων που θέλουν να παρακολουθήσουν τα ματς στις κερκίδες, με τη λίστα των μη επιτρεπόμενων αντικειμένων και συμπεριφορών να περιλαμβάνει συσκευές λέιζερ, σφυρίχτρες και βαμμένα σχέδια πάνω στο σώμα.

PHILOXENIA

Οι βουβουζέλες, τα χαρακτηριστικά πλαστικά πνευστά όργανα με τον μακρύ σωλήνα, αποτελούν παραδοσιακό στοιχείο των ποδοσφαιρικών αγώνων στη Νότια Αφρική και έγιναν παγκοσμίως γνωστές κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010.

Παρά τη δημοτικότητά τους, έχουν δεχθεί έντονη κριτική εξαιτίας του συνεχούς μονότονου ήχου που παράγουν, ο οποίος συχνά παρομοιάζεται με βουητό σμήνους μελισσών. Μαζί με τις βουβουζέλες, η FIFA απαγόρευσε επίσης τις σφυρίχτρες, τις αεροκόρνες και κάθε άλλη συσκευή παραγωγής υπερβολικά δυνατού θορύβου σε όλα τα 16 γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν στη διοργάνωση.

Παράλληλα, απαγορεύονται αυστηρά οι εισβολές στον αγωνιστικό χώρο, η δημόσια γυμνότητα, καθώς και η αφαίρεση ρούχων με τρόπο που αποκαλύπτει ιδιωτικά μέρη του σώματος. Η FIFA αποφάσισε επίσης να μην επιτρέψει την είσοδο επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών νερού στα γήπεδα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς, όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις ή να απομακρυνθούν από το γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο των 48 ομάδων, που θα φιλοξενηθεί από κοινού σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου. Η διοργάνωση θα ανοίξει με την αναμέτρηση του Μεξικού απέναντι στη Νότια Αφρική στις 11 Ιουνίου.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα – φωτό: Η μάντρα 146 ετών του νεκροταφείου «θωρακίζεται» αλλά το έργο… κόλλησε!

«Κόλλησαν» τα έργα στη μάντρα του Α’ Νεκροταφείου στο...

Πάτρα: Το ζευγάρι που οργώνει τα δάση της Αχαΐας και δίνει μάθημα ζωής

Υπάρχουν ιστορίες που δεν χρειάζονται μεγάλες κουβέντες για να...

Τα συγκροτήματα της dark σκηνής στην Ελλάδα – Ξεχωρίζουν οι Πατρινοί Grey Gallows

Η ελληνική dark σκηνή αποτελεί ένα από τα πιο...

Οι πρώτες εικόνες του νέου Canadair 515 που έρχεται Ελλάδα και θα πετά και νύχτα

Στη γραμμή παραγωγής της De Havilland στο Κάλγκαρι του...