Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση

    Ημερομηνία:

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2026 θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες — Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό — και πλέον διαθέτει τις επίσημες μασκότ του. Οι διοργανωτές παρουσίασαν τρεις χαρακτήρες που συμβολίζουν τη φύση, την ταυτότητα και τον πολιτισμό των οικοδεσποτών, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

    Η πρώτη μασκότ είναι ο Maple, ένας ελάφης που εκπροσωπεί τον Καναδά, συνδέοντας το τουρνουά με το δάσος και τα εμβληματικά ζώα της χώρας. Τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύει ο Clutch, ένας αετός που συμβολίζει τη δύναμη και την ελευθερία.

    Το Μεξικό με τη σειρά του συστήνεται μέσα από τον Zayu, έναν τζάγκουαρ που εκφράζει την ένταση και το πάθος της ποδοσφαιρικής κουλτούρας της χώρας.

    Η αποκάλυψη των μασκότ έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2025, ενώ οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το Μουντιάλ του 2026 θα φιλοξενήσει 48 εθνικές ομάδεςμε την κλήρωση των ομίλων να έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

    Με την παρουσίαση των Maple, Clutch και Zayu, η FIFA και οι διοργανώτριες χώρες θέλησαν να δώσουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στη διοργάνωσησυνδέοντας το άθλημα με την πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά των τριών χωρών που θα μοιραστούν το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής πριν τα Χριστούγεννα και οι αυξήσεις

    Νωρίτερα από το συνηθισμένο θα πιστωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026, εξαιτίας...

    Τα νέα επικίνδυνα challenges που απειλούν παιδιά και εφήβους

    Η πνιγμονή και η λάθος κατάποση – είτε πρόκειται για τροφή...

    Το project των 250 εκατ. ευρώ από τη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι στην Ερμιόνη

    Προχωρά η πολυσυζητημένη, πλέον, στρατηγική επένδυση, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ που...

    Τέλος η τελωνειακή απαλλαγή στα δέματα κάτω των 150€ στην ΕΕ – Τι αλλάζει για Temu, Shein, e-shops και καταναλωτές

    Από τις αρχές του 2026 καταργείται σε επίπεδο ΕΕ η τελωνειακή απαλλαγή...