Μουντιάλ – Κατάρ: Βάζουν κόφτη στο αλκοόλ – Μέχρι πόσα ποτά θα μπορούν να πίνουν οι οπαδοί

    Ημερομηνία:

    Οι οπαδοί των Εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 12 λίρες για μια μπύρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρά τις υποσχέσεις των διοργανωτών πριν από το τουρνουά πως θα διατηρήσουν τις τιμές σε μέτρια επίπεδα αναφέρει ο Guardian.
    Επίσης, θα υπάρχει όριο τεσσάρων ποτών ανά παραγγελία, εν μέσω φόβων ότι ορισμένοι οπαδοί θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε υπερβολές.

    Το αλκοόλ είναι συνήθως περιορισμένο στο Κατάρ. Στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, στα λίγα μπαρ των ξενοδοχείων επιτρέπεται να χρεώνουν συνήθως περίπου 12- 15 λίρες για μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί.

    Είχε επισημανθεί από τον Nasser al-Khater, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, ότι οι τιμές της μπύρας στις ζώνες φιλάθλων και στα γήπεδα θα ήταν πολύ χαμηλότερες για τους φιλάθλους, με άλλους να αναφέρουν ότι θα ήταν περίπου 7- 8 λίρες.

    ICECAP

    Ωστόσο, προέκυψε ότι ένα ποτήρι 500ml της μοναδικής επίσημης μπύρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα κοστίζει 50 ριάλ δηλαδή περίπου 11,60 αγγλικές λίρες. Η μη αλκοολούχα έκδοση θα κοστίζει 30 ριάλ (7 λίρες) και το νερό θα κοστίζει 10 ριάλ (2,30 λίρες).

    Η Budweiser δήλωσε ότι οι φίλαθλοι, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι άνω των 21 ετών για να αγοράσουν αλκοόλ, θα περιορίζονται σε «μέγιστη αγορά τεσσάρων μπυρών ανά άτομο».

    Ο χορηγός είχε λάβει εντολή να μεταφέρει τους σταθμούς μπύρας της σε λιγότερο ορατά σημεία έξω από τα γήπεδα, με τους New York Times να αναφέρουν ότι η εντολή προήλθε από τον σεΐχη Jassim bin Hamad bin Khalifa al-Thani, τον αδελφό του κυβερνήτη του Κατάρ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/4/2025

    16:00 COSMOTE SPORT 8 HD ATP Masters 1000 Μαδρίτη 17:00...

    ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ: “Στο σφυρί” η Καλόγρια! ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

    Με εντυπωσιακό τρόπο, ο οποίος δεν αποκλείεται να προκαλέσει και...

    Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ: «Ροζ» καταγγελία ερευνά το Εσωτερικών Υποθέσεων για νεαρή αστυνομικό – ΒΙΝΤΕΟ

    Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της...

    Μυρμήγκι της Κόλασης: Το αρχαιότερο μυρμήγκι ηλικίας 113 εκατ. ετών

    Ένα σχεδόν αγνοημένο απολίθωμα από Μυρμήγκι της Κόλασης που...