Μπάιντεν: Μαζί σας για όσο χρειαστεί – Ζελένσκι: Η βοήθεια των ΗΠΑ θα φανεί στο πεδίο της μάχης

    Ημερομηνία:

    Κοινές δηλώσεις πραγματοποίησαν Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμεριακνός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του δευτέρου στο Κίεβο.

    Δείτε τις κοινές δηλώσεις μετά το 11ο λεπτό:

    LIVE: U.S President Joe Biden Arrives in Ukraine's Kyiv on Surprise Visit, Meets President Zelensky

    Ζελένσκι: Οι συνομιλίες με τον Μπάιντεν ήταν «πολύ καρποφόρες»

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, ήταν «πολύ καρποφόρες» κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. Ο Ουκρανός ηγέτης χαρακτήρισε την επίσκεψη Μπάιντεν στην Ουκρανία ως «την πιο σημαντική επίσκεψη ολόκληρης της ιστορίας των σχέσεων ΗΠΑ-Ουκρανίας», η οποία υπογραμμίζει «τα αποτελέσματα που έχουμε ήδη επιτύχει» και «τα ιστορικά επιτεύγματα που μπορεί να κερδίσουμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο».

    Ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς και το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, ενόψει της επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης «θα έχει σίγουρα μια αντανάκλαση στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι αυτός και ο Μπάιντεν συζήτησαν για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τα όπλα «που μπορεί ακόμα να προμηθεύονται στην Ουκρανία».

    Μπάιντεν: Μαζί σας για όσο χρειαστεί

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως ο πόλεμος έχει λάβει διαφορετική τροπή απ’ ότι στην αρχή, καθώς μετά από μεγάλες θυσίες των Ουκρανών, οι Ρώσοι χάνουν εδάφη που είχαν κατακτήσει, Ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης ενώ η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί.

    Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος, τα διεθνή ΜΜΕ ενημέρωναν ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην ουκρανική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με τον Τζο Μπάιντεν να αναχωρεί. Ο Αμερικανός ηγέτης πέρασε περισσότερες από πέντε ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, συναντώντας τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο παλάτι Μαριίνσκι, τιμώντας τους πεσόντες στρατιώτες της Ουκρανίας και συναντήθηκε με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας.

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χάθηκε το κινητό στο αθόρυβο; Δες πώς θα το βρεις με τρία βήματα

    Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο,...

    Σύγκριση τιμών παντοπωλείου στην Ευρώπη: Ποιες πόλεις προσφέρουν τις καλύτερες τιμές

    Η σύγκριση τιμών παντοπωλείου σε ευρωπαϊκές πόλεις αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στο...

    Πέντε υποτιμημένα σημεία του σώματος που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό

    Όταν πρόκειται για την ευχαρίστηση και την ερωτική οικειότητα, δεν υπάρχει...

    Διαρκής απόλαυση: Επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν παγωτό που δεν λιώνει

    Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν παγωτό που δεν λιώνει, χρησιμοποιώντας...