Μπλε ήλιος και κίτρινος ουρανός στο Πεκίνο

    Ημερομηνία:

    Η δεύτερη μεγάλη αμμοθύελλα που έπληξε την Κίνα μέσα σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο, κατάφερε να αντιστρέψει τα χρώματα σε ήλιο και ουρανό, «βάφοντας» τον ήλιο μπλε και τον ουρανό κίτρινο.

    Το πρωί της Κυριακής το Πεκίνο ξύπνησε τυλιγμένο σε πυκνή σκόνη με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα επικίνδυνων σωματιδίων.

     

    Φλίγκος

     

     

     

    Η αμμοθύελλα τροφοδοτήθηκε από ανέμους από τη Μογγολία και τη βορειοδυτική Κίνα που πλήττεται από ξηρασία.

    Η ορατότητα στην πόλη μειώθηκε, με τις κορυφές ορισμένων ουρανοξυστών να καλύπτονται από την αμμοθύελλα.

    GLEARNET

    Οι πεζοί αναγκάστηκαν να καλύψουν τα μάτια τους καθώς  η σκόνη χτυπούσε κατά ριπάς τους δρόμους.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση κίτρινου συναγερμού την Παρασκευή, προειδοποιώντας ότι μια αμμοθύελλα εξαπλώνεται από τη Μογγολία σε επαρχίες της βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων της εσωτερικής Μογγολίας, της Shanxi, της Liaoning και της Hebei, που περιβάλλει το Πεκίνο.

    Καθώς η αμμοθύελλα έπληξε το Πεκίνο το πρωί της Κυριακής, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης αυξήθηκαν στο μέγιστο επίπεδο (500).

    Η αμμοθύελλα προκάλεσε καταστροφές στα αεροδρόμια της Μογγολίας, με περισσότερες από τις μισές πτήσεις να ακυρώνονται στα αεροδρόμια Baotou και Chifeng,  λόγω κακής ορατότητας.

     

    Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Βόρεια Κίνα πλήττεται εδώ και καιρό από αμμοθύελλες, καθώς οι έρημοι στην περιοχή εξαπλώθηκαν πιο νότια, με την αποψίλωση των δασών να εντείνει περεταίρω τη συχνότητα τους.

    Το Πεκίνο έχει δημιουργήσει έναν «μεγάλο πράσινο τοίχο» δέντρων για να παγιδεύσει την εισερχόμενη σκόνη, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει διαδρόμους αέρα που διοχετεύουν τον άνεμο και επιτρέπουν στην άμμο και άλλους ρύπους να διαφύγουν από τον αέρα στην περιοχή πιο γρήγορα.

     

    TA

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριο ξύλο στη Ζάκυνθο! Σε βίντεο καρέ καρέ όσα συνέβησαν

    Άγριο ξύλο έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΡ. ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ  ΕΤΩΝ 76  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-9-2025...

    Λάκης Γαβαλάς: Τί είπε για τη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο

    Την εμφάνιση της Άννας Βίσση στις πρόσφατες συναυλίες της...

    Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι – Βρέθηκε βαρύς οπλισμός στο σπίτι του

    Δικογραφία για παράνομη βία, απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας...