Μπλίνκεν: Σημαντική για τα συμφέροντά μας σχέση ασφάλειας ΗΠΑ- Ελλάδας

    Ημερομηνία:

    Την επιθυμία του να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εξέφρασε ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδα για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (3+1).

    Η Ερώτηση του Γερουσιαστή Μενέντεζ: Στο προηγούμενο Κογκρέσο, ηγήθηκα της προσπάθειας για την υπερψήφιση του Νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο (EastMed Act). Ο νόμος προβλέπει μια νέα στρατηγική που βασίζεται στη συνεργασία των ΗΠΑ με τις τρεις δημοκρατίες της περιοχής, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Πώς θα συνεχίσετε να ενισχύετε τις επενδύσεις που περιγράφονται στο νόμο και να ενισχύεται περαιτέρω τις κρίσιμες σχέσεις ασφάλειας με την Ελλάδα και την Κύπρο;

    Απάντηση Άντονι Μπλίνκεν: Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, ανυπομονώ να εξετάσω περαιτέρω αυτή τη νομοθεσία και να συνεργαστώ με το Κογκρέσο και τους συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες για την υποστήριξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Η σχέση ασφάλειας ΗΠΑ-Ελλάδας είναι σημαντική για τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς οι διμερείς δεσμοί έχουν βελτιωθεί, ξεκινώντας από τη κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν. Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα εργαστώ για να συνεχίσω την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και της Κύπρου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρήνος – Πυροσβέστης βρίσκει νεκρό τον 25χρονο γιο του σε τροχαίο – βίντεο

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/10) στη Σαρδηνία, με έναν...

    Ηλεία: 6.200 ευρώ για τον βασανιστή του σκύλου – Η ΕΛ.ΑΣ. ένα βήμα πριν τη σύλληψη

    Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της...

    Νεκρός από πυροβολισμούς σε μεγάλο πανηγύρι

    Αιματηρό επεισόδιο με ένα νεκρό στη γιορτή καστάνου στο...

    Πάτρα: «Μάθημα» ζωής στο 45ο Δημοτικό Σχολείο

    Όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν πάθος και μεράκι, μπορούν να...