Μπρόκολα στο φούρνο με ζαμπόν και σάλτσα γιαουρτιού

    Ημερομηνία:

    20′ προετοιμασία
    25′ ψήσιμο
    Σύνολο: 45′

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    400 γρ. μπρόκολο, φρέσκο ή κατεψυγμένο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
    2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες (προτιμήστε βιολογικά)
    2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
    5 φέτες ζαμπόν από χοιρινό ή γαλοπούλα, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
    3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο

    Σάλτσα

    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    2 κ.σ. γάλα
    2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ. νισεστέ (ρυζάλευρο)
    1 αυγό, χτυπημένο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Για τα μπρόκολα στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα προθερμαίνετε πρώτα τον φούρνο στους 180° C.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα καρότα, το μπρόκολο και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, ώσπου απλώς να μισοβράσουν.
    Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε ταψί φούρνου.
    Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκορπίζετε πάνω τους ομοιόμορφα τις λωρίδες ζαμπόν.

    Σάλτσα

    Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύετε το καλαμποκάλευρο και το νισεστέ.

    Στο κέντρο κάνετε μια λακκούβα και ρίχνετε εκεί το γάλα και το χτυπημένο αυγό.
    Ανακατεύετε κυκλικά.
    Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά, ώσπου να ετοιμάσετε ομοιόμορφο μείγμα.
    Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με τα λαχανικά, το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20 – 25 λεπτά.

    Μπρόκολα στο φούρνο με ζαμπόν και σάλτσα γιαουρτιού

    FullscreenΤο άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop