Μπρόκολο: Πόσα λεπτά βράσιμο χρειάζεται για να απογειώσετε τη γεύση του

    Ημερομηνία:

    Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο εύκολα και υγιεινά συνοδευτικά για κάθε γεύμα.

    Είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο τον χειμώνα και πέρα από το ότι μαγειρεύεται πανεύκολα, είναι γεμάτο γεύση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το ετοιμάσετε, αλλά το βράσιμο είναι από τους πιο απλούς. Αποτέλεσμα; Καταπράσινα φουντάκια, που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή να τα συνοδέψετε με βούτυρο, τυρί, σκόρδο, ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Γνωρίζετε όμως ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το βράσετε ώστε να μην αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του;

     Ο σωστός χρόνος βρασμού

    Για μεσαίου μεγέθους φουντάκια μπρόκολου, χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Αν τα κομμάτια είναι μεγαλύτερα, ίσως χρειαστείτε 30 δευτερόλεπτα επιπλέον, ενώ τα μικρότερα κομμάτια θα είναι έτοιμα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Το μπρόκολο είναι έτοιμο όταν έχει το ζωηρό, πράσινο χρώμα και τραγανή υφή. Αν θέλετε να γίνει πιο μαλακό, αφήστε το για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Αν το δείτε να κιτρινίζει και να γίνεται μαλακό και λασπωμένο, τότε έχει βράσει υπερβολικά με αποτέλεσμα να αποκτήσει πικρή και βαριά γεύση.

    Πώς να μαγειρέψετε τα κοτσάνια
    Φλίγκος

    Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βράστε τα για περίπου 2 λεπτά πριν προσθέσετε τα φουντάκια. Τα κοτσάνια χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα φουντάκια, γι’ αυτό ξεκινάμε με αυτά. Αφού βράσουν τα κοτσάνια για 2 λεπτά, ρίξτε και τα φουντάκια και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά προσέχοντας να μην παραβράσουν. Όπως και τα φουντάκια, τα κοτσάνια θα είναι έτοιμα εφόσον είναι μαγειρεμένα αλλά διατηρούν παράλληλα το ζωηρό πράσινο χρώμα και την τραγανότητά τους

    Πώς να βράσετε σωστά το μπρόκολο βήμα-βήμα
    Το τέλειο βρασμένο μπρόκολο πρέπει να έχει πράσινο χρώμα και να είναι τραγανό αλλά παράλληλα μαλακό. Για νόστιμο αποτέλεσμα ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα:
    –Πλύντε το μπρόκολο καλά και στεγνώστε το.
    – Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
    – Στο μεταξύ, κόψτε τα φουντάκια του μπρόκολου σε μεσαία κομμάτια, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσάνια αν θέλετε)

    – Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε τα φουντάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά χωρίς καπάκι. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν το χρώμα τους είναι ακόμα φωτεινό και πράσινο και η υφή τους τραγανή, αλλά όχι σκληρή.
    – Στραγγίστε το μπρόκολο και σερβίρετε το με αλάτι, χυμό λεμονιού ή τυρί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του...

    Αναλυτές: Κίνδυνος για «σπιράλ θανάτου» στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

    Η ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων προκαλεί γεωπολιτικό σοκ. Αναλυτές προειδοποιούν για κλιμάκωση...

    Το Ιράν παραδέχεται ότι η πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ υπέστη ζημιές από την επίθεση του Ισραήλ

    Η πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ στο Ιράν υπέστη ζημιές από την...

    Τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης: Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ εξετάζει το κτίριο

    Νέο τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έγινε το μεσημέρι της...