Μπύρα: Πιο νόστιμη σε κουτάκι ή μπουκάλι; – Έρευνα δίνει απάντηση στο ερώτημα

    Ημερομηνία:

    Οι επιστήμονες προσπάθησαν να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημα εάν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε από κουτάκι ή από μπουκάλι.

    Οι ερευνητές πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένα και εμφιαλωμένα παρασκευάσματα υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες μπίρες παραμένουν πιο φρέσκες στο γυαλί.

    Η κοινή μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της New Belgium Brewing Company, διαπίστωσε ότι η ξανθιά μπύρα παρέμενε πιο εύγευστη στα μπουκάλια, αλλά η IPA (η μαύρη) επικράτησε και στα δύο δοχεία, σύμφωνα με την Daily Star.

    Μια άλλη ομάδα διατήρησε τις μπύρες παγωμένες για ένα μήνα και στη συνέχεια τις αποθήκευσε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε μήνες για να μιμηθεί τις τυπικές συνθήκες αποθήκευσης. Αυτή η ομάδα παρατήρησε ότι οι πικρές μπύρες τα πήγαν χειρότερα στα κουτιά, αλλά η υψηλότερη περιεκτικότητα της «ξανθιάς» σε λυκίσκο βοήθησε να παραμείνει σταθερή σε κάθε δοχείο.

    Η μπύρα περιέχει χιλιάδες αρωματικές ενώσεις, γνωστές ως μεταβολίτες, που παράγονται από τη μαγιά, το λυκίσκο και άλλα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, χημικές αντιδράσεις διασπούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά, ενώ σχηματίζονται άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις μιας μπύρας.

    Οι προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη lager αποδείχθηκαν ασαφείς, αλλά το μέτριο επίπεδο λυκίσκου που περιέχει μπορεί να υποδεικνύει ότι οι pilsners αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο με την «ξανθιά».

    Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Food Science & Technology, ανέφερε: «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν υποστηρίζουν το συμπέρασμα μιας γενικής καλύτερης συσκευασίας για όλα τα στυλ μπύρας, αλλά μάλλον δείχνουν ότι τα αποτελέσματα του τύπου συσκευασίας εξαρτώνται από το στυλ μπύρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα όσπρια που μειώνουν χοληστερόλη και φλεγμονή – Ένα φλιτζάνι την ημέρα κάνει θαύματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b1-%cf%8c%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%b1/

    Συντάξεις: Γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται έως 40 χρόνια για €800

    Μόλις 120.000 ελεύθεροι επαγγελματίες ή περίπου 2 στους 10 από το σύνολο όσων είναι...

    Τι ώρα πρέπει να τρώμε μεσημεριανό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%8c/

    SONY: H ιστορία των δύο φίλων που δημιούργησαν τον κολοσσό της τεχνολογίας

    Ο Άκιο Μορίτα και ο Μασάρου Ιμπούκα δεν συμπάθησαν...