Ν. Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό

Ημερομηνία:

Ως έλλειψη στοιχειώδους ενσυναίσθησης χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού, στη Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Σήμερα περίμενα, μετά τη διαμαρτυρία εκατομμυρίων Ελλήνων που ζητούσαν αλήθεια και δικαιοσύνη, να έρθετε εδώ με μια στοιχειώδη ενσυναίσθηση. Περίμενα έναν Πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό, για την στρατηγική παραπλάνηση των πολιτών και την προπαγάνδα που στήθηκε πάνω στην τραγωδία. Να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι ως άλλος πραγματογνώμονας έβγαλε ψεύτικο «πόρισμα» για την έκρηξη επιχειρώντας να καθοδηγήσει τη δικαιοσύνη», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Να ζητήσει συγγνώμη για την ασπίδα προστασίας που προκλητικά άπλωσε στους υπουργούς του. Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σημείωσε ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μνημείο υποκρισίας και αλαζονείας και πως εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της αλήθειας βομβαρδίζοντας τη Βουλή με fake news. «Mας είπε ότι δεν υπήρξε μονταζιέρα για τα ηχητικά του σταθμάρχη που διέρρευσαν σε φιλικά μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά την τραγωδία. Είπατε ψέματα για τη δικογραφία ότι δεν ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια τον Αύγουστο. Λέτε ωμά ψέματα παρουσιάζοντας ως βίντεο του Αυγούστου, το βίντεο ανακοίνωσης της πρώτης δικογραφίας του Μαΐου. Σταματήστε να αναπαράγετε τις προβοκάτσιες της ομάδας αλήθειας, εδώ είναι το κοινοβούλιο όχι η υπόγα της Πειραιώς», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Αιμοδοσία από την Κίνηση Πρόταση – φωτο

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η...

6 Εργα αποκατάστασης 4,59 εκατ. ευρώ στην Πάτρα: Στόχος να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2026

Στην επόμενη φάση πέρασαν τα έξι έργα αποκατάστασης των...

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Στο επίκεντρο ο Οδοντωτός, το Κτηματολόγιο και το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η επαναλειτουργία του Οδοντωτού...