flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Συναντήσεις με φορείς παρουσία του Γ. Αρβανιτίδη

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Πάτρα ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας & Περιβάλλοντος.

Ο κ. Αρβανιτίδης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Αιβαλή  και μέλη του Δ.Σ και αναπτύχθηκε μια ουσιώδης συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, το φυσικό αέριο, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις εξορύξεις σε χερσαία και θαλάσσια οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατακόλου, κι όλο το ενεργειακό φάσμα που άπτεται της αρμοδιότητας του τομέα που διαχειρίζεται ως βουλευτής της παράταξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποτυχία των Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειριστούν ορθά τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους που είχαν στην διάθεσή τους για την ανάπτυξη των ΑΠΕ αλλά και την αποθήκευση ενέργειας.

Επίσης κατά την συζήτηση αναδείχθηκε η πλήρης αδυναμία των Κυβερνήσεων της τελευταίας οκταετίας να «ανοίξουν» τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη των δικτυών μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Βαλκανικό επίπεδο. Η μη ύπαρξη Εθνικού σχεδίου ανάταξης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η δέσμευση παραγωγής με το φυσικό αέριο και η μη ορθή λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, μας έχουν οδηγήσει σήμερα στην δυσβάστακτη ενεργειακή για τα Ελληνικά νοικοκυριά κρίση και στην κατασπατάλησή των διαθέσιμων οικονομικών πόρων που έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών.

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε στον Σύλλογο Εστίασης (ΣΚΕΑΝΑ) με τον πρόεδρο κ. Γιατρά και τον γραμματέα του συλλόγου κ. Ματθαιόπουλο όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος, στην αύξηση του πληθωρισμού, στην μειωμένη κατανάλωση και ζήτηση όπου το εκρηκτικό αυτό μίγμα βάζει θηλιά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε τις προτάσεις της του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών του κλάδου. Ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα (στο ασφαλιστικό-εισφορές) υπήρξε ανταλλαγή απόψεων διότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Ακόμα έγινε εκτενής αναφορά και στην αναζήτηση μέσων θωράκισης από την επερχόμενη επισιτιστική κρίση.

Τρίτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο και την πλειοψηφία της διοίκησης του οργάνου όπου κι εκεί μονοπώλησε τη συζήτηση η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας. Η ανάγκη εγκαταστάσεων των ΑΠΕ για μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι κομβικής σημασίας για να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Οι ερωτήσεις και η αγωνία των εμπόρων αφορούσαν στον χειμώνα που έπεται και πως θα καταφέρει το κοινωνικό κράτος να σταθεί αρωγός στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Τελικός προορισμός ήταν το συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων που διοργάνωσε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα, όπου ο βουλευτής εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επάξια, αναδεικνύοντας την διαφορά μιας Σοσιαλδημοκρατικής Κυβέρνησης καταθέτοντας τις προτάσεις μας για ανθρώπινες πόλεις, όπου το αστικό κέντρο της Πάτρας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής με προοδευτικό και θετικό πρόσημο, φιλικό για το περιβάλλον στην εξοικονόμηση ενέργειας & στην μείωση εκπομπής ρύπων αλλά και σεβόμενο τις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διευκόλυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κλείνοντας ο  κ. Αρβανιτίδης την τοποθέτηση του τόνισε πως η συνεργασία Κράτους και Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητος μοχλός υγειούς ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.