«Ναι» από τους Ελβετούς στον γάμο ομοφυλόφιλων

    Ημερομηνία:

    Η Ελβετία φαίνεται πως λέει ένα ηχηρό «ναι» στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε σήμερα, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

    Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

    Φλίγκος

    Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, σε μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

    «Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα», έλεγαν όλοι στο αρχηγείο των υποστηρικτών του «ναι», που στήθηκε σε ένα εστιατόριο στη Βέρνη και στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί 200-250 άνθρωποι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ετσι “έφυγε” η 27χρονη Σοφία Κωνσταντοπούλου

    Σε βαθιά θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Αμαλιάδας,...

    Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

    Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Σούλι στο...

    Ο Έλον Μασκ ενεργοποίησε το Starlink στο Ιράν για να έχουν οι Ιρανοί πρόσβαση στο διαδίκτυο

    Ο Έλον Μασκ φαίνεται ότι ενεργοποίησε το Starlink στο...

    ΑΧΑΪΑ: Προφυλακιστέος ο αρχηγός της οργάνωσης που “ρήμαζε” σπίτια και “σήκωσε” ράβδους χρυσού

    Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα , μετά την απολογία του στον...