Ναυάγιο στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους – Συγκλονιστικό βίντεο

    Ημερομηνία:

    Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών.

    Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, όλοι άνδρες, δύο μεταφέρθηκαν από ελικόπτερο super puma στην Κάρπαθο και 27 από ένα ελληνόκτητο τάνκερ στην Κω. Οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 60 με 80 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν επιχειρούν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma.

    Τον πλήρη έλεγχο και τη δικαιοδοσία του περισταστικού έχει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και τα παραπλέοντα πλοία δεν ανταποκρίνονται σε οδηγίες από δύο τουρκικές ακταιωρούς που έχουν φθάσει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που επέβαιναν στη βάρκα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος βρέθηκε χθες βράδυ σε δυσχερή θέση. Από τους διασωθέντες ένας μικρός αριθμός μεταναστών φορούσε σωσίβιο ενώ οι υπόλοιπο όχι.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάολα ήρθε στην Πάτρα και έκανε… ζημιές – ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

    Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίστηκε η Πάολα στην...

    Αναβίωση της Αδελφοποίησης Κερύνειας Αιγιαλείας – Κερύνειας Κύπρου

    Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Κερύνεια του...

    Τις «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

    Τη θεατρική παράσταση «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου...

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην νήσο Πόντσα

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην...